Osmaniye

Harçlıklarıyla Suriyeli sığınmacılara yardım eli uzattılar

12:05 16 Şubat 2017
Harçlıklarıyla Suriyeli sığınmacılara yardım eli uzattılar

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde öğrenciler, harçlıklarıyla aldıkları yardımları Suriyeli sığınmacılara dağıttı.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin okulda başlattığı yardım kampanyasında, gıda, giysi, battaniye ve bisiklet gibi yardım malzemeleri paketler halinde hazırlandı.

Öğrenciler, öğretmenlerinin de desteği ile hazırladıkları yardım paketlerini İlbistanlı ve Şabaplı köyünde çadırlarda yaşayan Suriyelilere götürdü.

Burada, Suriyelilerle bir süre sohbet eden öğrenciler, yardım malzemelerini ailelere teslim etti.

Yardım dağıtımına katılan Kadirli Kaymakamı Tamer Orhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, harçlıklarıyla naylon çadırlarda yaşam mücadelesi veren sığınmacılara yardım eli uzatan öğrencileri tebrik ettiğini söyledi.

Öğrencilerden Ömer Avlukyarı da Suriye'den gelen ailelerin zor şartlarda yaşam mücadelesine üzüldüklerini belirterek, "Okulumuzda 2 hafta süren kampanyada 50 aileye yardım eli uzattık. Elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştık. Çadırları gezerek yaşamlarını gördük. Biraz olsun yüzlerini güldürmek bizleri mutlu etti. İnşallah savaşın bitmesiyle tekrar evlerine dönerler" şeklinde konuştu.

Yardım dağıtımına, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hacı Mustafa Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kasım Kocabaş, Kadirli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Remzi Beyoğlu, köy muhtarları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.