Osmaniye

Seçmen listeleri askıya çıkarıldı

12:24 18 Şubat 2017
Seçmen listeleri askıya çıkarıldı

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) anayasa değişikliğinin 16 Nisan'da halk oyuna sunulmasına ilişkin hazırladığı seçim takvimine göre, seçmen listeleri Osmaniye’de muhtarlıklarda askıya çıkarıldı.

Muhtarlık binalarına asılan listeler, 26 Şubat'a kadar askıda kalacak.

Yıldırım Beyazıt Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Özkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, anayasa değişikliğinin halk oyuna sunulmasına ilişkin hazırlanan seçim takviminin işlediğini belirtti.

Muhtarlık bölgesi askı listelerinin çıktığını, vatandaşların listeden isimlerini kontrol etmesi gerektiğini ifade eden Özkan, "Vatandaşlarımızın bağlı bulundukları mahallenin muhtarlıklarına uğrayarak isimlerini kontrol etmeleri gerekmektedir. İsimlerinde, kimlik numaralarında yanlışlıklar olabilir veya yazılmamış da olabilirler. Bu durumlarda da yüksek seçim kuruluna müracaat etmeleri gerekir." dedi.

Özkan, son seçimlerde halkın sandığa gitme oranındaki artışın memnuniyet verici olduğuna da dikkati çekti.

Referandumda katılımın büyük olacağına inandığını dile getiren Özkan, şöyle devam etti:

"Ben 73 yaşındayım. 20 yaşımdan bu yana oy kullanıyorum. Eskiden halkın sandığa gitme oranı çok düşüktü. Şu anda durum farklı. Artık milletimiz her şeyi biliyor. Demokratik hakkı olan oy kullanma hakkına sahip çıkıyor. Düşüncelerini rahatlıkla ifade ediyor. Bu referandumda yüzde 70-80 katılım olacağını öngörüyorum. Halkımız artık daha bilinçli. Eskisi gibi A, B, C ağaların partisinden öte artık memleketini düşünen millet var."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.