Osmaniye

Osmaniye'de sosyal girişimcilik semineri verildi

16:44 22 Şubat 2017
Osmaniye'de sosyal girişimcilik semineri verildi

Osmaniye Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından Anadolu Vakfı'nın desteğiyle "Sosyal Girişimcilik Eğitimi" semineri düzenlendi.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Saffet Sarıdağ, Öğretmenevi'ndeki etkinlikte, seminerlerin motivasyon için önemli olduğunu belirtti.

Seminere 200 öğretmenin katıldığını belirten Sarıdağ, "Değerli öğretmenlerimize ne anlatsak kifayetsiz kalıyor. Onlar, medeniyetin mimarları, sevginin, güvenin ve barışın teminatıdır. Birer mum misali etrafı aydınlatma adına kendini eriten fedakar insanlardır. Eğitim seminerleri, bizleri motive ediyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Anadolu Vakfı eğitimcisi Teoman Hekimoğlu, sosyal girişimciliğin önemsendiğini belirtti.

Öğretmenlerin sosyal girişimciliğinin gelişmesinin genç nesiller için önemli olduğunu anlatan Hekimoğlu, "Özellikle geleceği şekillendirecek olan öğretmenlerin sosyal girişimciliğe yaklaşımı ve bu yönde yaptıkları faaliyetler, toplumların ve çevrenin sürdürülebilirliği açısından ayrı bir öneme sahiptir. Sosyal girişimcilik eğitimimiz işte bu bilinci aşılamayı ve eğitim ordumuzun neferleri öğretmenleri ulusal ve uluslararası projelere yönlendirmeyi hedeflemektedir." diye konuştu.

Hekimoğlu, katılımcılara sosyal girişimciliğin tanımı, dünü, bugünü, sosyal girişimcilik örnekleri gibi konularda seminer verdi.

Seminer sonunda öğretmenlere katılım belgesi verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.