Osmaniye

Osmaniye’de askıya çıkartılan imar planı

16:48 22 Şubat 2017
Osmaniye’de askıya çıkartılan imar planı

Osmaniye Mimarlar Odası İl Temsilcisi Banu Başlamışlı Asker, İl Belediye Meclisi tarafından hazırlanan ve askıya çıkartılan yeni imar planından endişeli olduğunu bildirdi.

Asker, öğretmen evinde düzenlenen basın toplantısında, yeni imar planıyla vatandaşların mağduriyetlerin artacağını savundu.

İmar planının faydadan çok kargaşa, vatandaşlara maddi ve manevi zarar getireceğini aktaran Asker, ''Biz teknik personeller ve müteahhitler dahil çoğu gayrimenkul sahibi vatandaşlar hak kaybına uğradığını bile anlamadan bu süre geçmiştir. İmar uygulaması hazırlanırken parselin hali hazırdaki durumu göz önünde bulundurulmayan birçok uygulama yapılmıştır.'' diye konuştu.

Asker, hazırlanan yeni imar planı ve plan notlarının endişe verici olduğunu, şehirciliğe katılım ve katkısı olmayacağına, kargaşaya sebep olacağını kaydetti.

İmar planının yamadan öteye gitmeyeceğini savunan Asker, şöyle devam etti:

''Yeni imar uygulamasında yapılacak tadilatların, plan notlarında yazdığı gibi sadece askıdaki planı hazırlayan firmanın şehir ve bölge plancısı tarafından yapılabilmesi ve bunun da hali hazırdaki imara revizyon yapılmasına rağmen, fikir ve sanat eserleri kanununa bağlanarak bu firmanın tekeline bırakılması da ayrıca bir kaos oluşturacaktır. Hazırlanan yeni imar planına, hazırlanma sürecinin şeffaf ve katılımcı olmaması dahil uygulanabilirliğinin olmaması, hali hazır durumun göz önünde bulundurulmaması, kurum görüşlerine başvurulmamış olması, vatandaşlara ciddi hak kayıpları oluşturması açısından, şehirciliğe katılım ve katkısı olmayacağına bilakis kargaşa getireceği görüşündeyiz."

Asker, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.