Osmaniye

Osmaniye'de jandarma karakoluna Çanakkale şehidinin adı verildi

12:26 27 Şubat 2017
Osmaniye'de jandarma karakoluna Çanakkale şehidinin adı verildi

Hasanbeyli ilçesinde bulunan Kalecik Jandarma Karakoluna, Çanakkale Savaşı'nda şehit düşen "Çil Ahmet Oğlu Ali"nin adı verildi.

Karakolun yeni tabelasının asılması için düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, karakola adı verilen Çil Ahmet Oğlu Şehit Ali'nin öz geçmişi okundu.

Vali Kerem Al, şehidin yakını Lütfi Özkan'a plaket takdim etti. Daha sonra karakola "Kalecik Şehit Ali Jandarma Karakol Komutanlığı" tabelası asıldı.

Çil Ahmet Oğlu Ali'nin 1 Temmuz 1881 tarihinde Osmaniye’nin Hasanbeyli ilçesi Kalecik köyünde doğduğu, 5 Mart 1915'te Çanakkale'de şehit düştüğü belirtildi.

Törene, şehidin yakınları ile Adana Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Hasanbeyli Kaymakamvekili ve Bahçe Kaymakamı Müfit Gültekin, Hasanbeyli Belediye Başkanı Alparslan Koca, Türkiye Harp Malulü Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şube Başkanı Durmuş Öksüz, kurum müdürleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.