Osmaniye

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz Osmaniye'de:

16:57 04 Mart 2017
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz Osmaniye'de:

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, azınlık bir gruba dayanarak, çatışmaya, kutuplaşmaya giderek Türkiye'yi yönetmenin artık mümkün olmadığını belirterek, "Uzlaşma gerekecek. İşte bu sistemin adı uzlaşmacı sistem, demokratik sistem. Bu bu ülkenin yararınadır, menfaatinedir." dedi.

Yılmaz, Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde partisinin "seçim bürosunun" açılışında yaptığı konuşmada, eğitimle ilgili Osmaniye'nin ne sorunu varsa çözmeye söz verdiğini dile getirdi.

Uzlaşmanın birlikte çalışmayı, barışı, rahmeti getirdiğini vurgulayan Yılmaz, "Referandumum adı duyuldu, Cumhuriyet Halk Partisini olumlu yönde değiştirdi. Önceden Erbakan'ın aleyhine konuşurdu şimdi anma törenine katıldı. Uzlaşmaya ihtiyacı var. Artık bundan sonra azınlık bir gruba dayanarak, çatışmaya, kutuplaşmaya giderek bu ülkeyi yönetebilmek mümkün değil. Uzlaşma gerekecek. İşte bu sistemin adı uzlaşmacı sistem, demokratik sistem. Bu bu ülkenin yararınadır, menfaatinedir." diye konuştu.

Yılmaz, etkin yürütme, idare, güçlü parlamento, istikrar, uzlaşma, demokrasi için 16 Nisan'da "evet" diyeceklerini kaydetti.

- Bakan Yılmaz okul açtı

Daha sonra Yılmaz, 12 Eylül 2015'te Hakkari Dağlıca'daki saldırıda şehit düşen Uzman Çavuş Harun Saltalı'nın adının verildiği 24 derslikli Kadirli Şehit Harun Saltalı Ortaokulu'nun açılışına katıldı.

Öğrencilerin okuduğu şiirleri dinleyen ve halk oyunu gösterisini izleyen Bakan Yılmaz, yoğun yağış nedeniyle gösterilerin bir kısmının yarıda kesilmesini istedi.

Yılmaz, okula adı verilen şehit Harun Saltalı'nın babası Yusuf Saltalı'ya teşekkür plaketi verdi.

Millet olarak şehitlere çok şey borçlu olunduğuna dikkati çeken Yılmaz, şehit babasına, kendilerine en büyük emanet olduğunu hatırlatarak teşekkür etti.

Yılmaz, daha sonra sınıfları gezerek öğrencilere şehit babası Saltalı'yı tanıttı.

- "Eğitimde en temel unsurun öğretmen olduğunun farkındayız"

Öğretmenler odasında eğitimcilerin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Yılmaz, en büyük yatırımın öğretmenlere yapıldığını dile getirdi.

Yılmaz, "600 bine yakın öğretmen atadık, bunlardan sadece geçen yıl 50 binini atadık. Cenab-ı Allah'a hamd olsun öğretmenlerimizi geçmişe kıyasla çok iyi bir noktaya getirdik ama daha ulaşmamız gereken yer var. Eğitimde en temel unsurun öğretmen olduğunun farkındayız, inşallah daha iyi yerlere gideceğiz." ifadesini kullandı.

Okul açılışına protokolün yanı sıra şehit Harun Saltalı'nın eşi Hacer ve 2 yaşındaki çocuğu Ecem de katıldı.

Yılmaz, Kadirli Belediyesini ziyaret ederek başkan Ömer Tarhan'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.