Osmaniye

Çocuklarının sevgisiyle hayata tutunuyor

11:45 06 Mart 2017
Çocuklarının sevgisiyle hayata tutunuyor

Osmaniye'de, 5 yıl önce eşini kaybeden Aygül Karakaya, çocuklarına olan sevgisiyle hayata bağlanmaya çalışıyor.

Kadirli ilçesinde yaşayan 39 yaşındaki Karakaya, AA muhabirine, eşinin 36 yaşında akciğer kanseri hastalığı nedeniyle vefat ettiğini söyledi.

Hayatında birçok zorlukla karşılaştığını anlatan Karakaya, şunları kaydetti:

"Eşimin ani ölümü bizleri çok üzdü. Büyük acımız vardı. Zor şartlara rağmen babalarının vefatına üzülen çocuklarımla hayat mücadelesi veriyoruz. Benim ve çocuklarımın psikolojisinin bozulduğu zamanlar oldu. Çalıştığım yerlerde zorluklar yaşadım. Rahatsızlığım dolayısıyla çalışamıyorum. Eşimin primi yetmediği için emekli olamadım. Kimseye muhtaç olmadan yaşamımız sürdürmek istiyoruz."

- Üç çocuğundan biri tıp, biri hukuk okuyor

Amcasına ait evde küçük oğluyla yaşamını sürdüren Karakaya, kendisiyle aynı kaderi yaşayan kadınların emekli aylığına bağlanması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan destek istedi.

Acılarını çocuklarından aldığı güçle unutmaya çalıştığını belirten Karakaya, şöyle konuştu:

"İlkokula giden oğlumla amcamın evinde kira ödemeden yaşamaya çalışıyoruz. Eşimin vefatından sonra üniversiteyi kazanan biri tıp, diğeri hukuk olmak üzere iki oğlum üniversite okuyor. Biri Antalya'da, biri İzmir'de eğitim görüyor. Burs alıyorlar ama bu okulları, bu büyük şehirlerde okumak zor. Dul aylığı ve yan gelirle de evimize aylık ortalama 650 lira giriyor, bu da yetmiyor. Çocuklarımın için emekli olmak istiyorum. Devlet büyüklerimizden, benim gibi eşi vefat eden, çok zor şartlarda yaşam mücadelesi veren kadınlara sahip çıkmasını istiyorum. Bizi emekli etsinler."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.