Osmaniye

Kadirli'de Orman Haftası etkinlikleri

15:03 22 Mart 2017
Kadirli'de Orman Haftası etkinlikleri

Kadirli ilçesinde, Orman Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler, köylülerle beraber fidan dikti.

Orman İşletme Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Karatepe köyü Aslantaş İlkokul ve Ortaokulu bahçesinde düzenlenen programda, oyunlar oynandı, halay çekildi, şiirler okundu, öğrenciler tarafından gösteriler sunuldu.

Kadirli Orman İşletme Müdürü Zafer Kızıl, törende yaptığı konuşmada, ormanların bir ülkenin doğal güzellik ve zenginlik kaynağı olduğunu söyledi.

Ormanların av hayvanlarına barınak olduğunu ifade eden Kızıl, "Ormanlara köylülerimizin ekonomik olarak faydalanabileceği zeytin, ceviz, badem, fıstık çamı ve defne gibi fidanlar dikilmektedir. Kadirli'de, ormanların bakımından, üretim işlerinden ve defne yaprağından köylülerimiz milyonlarca gelir elde ediyor. Şehit kanlarıyla bedeli ödediğimiz güzel vatanımızın süsü olan ormanları korumak birinci vazifemizdir." diye konuştu.

AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu'nun da katıldığı etkinlikte öğrenciler, köylülerle beraber fidan dikti.

Etkinliğe, Kadirli Kaymakamı Tamer Orhan, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Hakan Bozgedik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Cömert ve bazı kurum müdürleri katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.