Osmaniye

Kadirli'de "Birlik ve Beraberlik Şenliği" düzenlendi

14:40 23 Mart 2017
Kadirli'de "Birlik ve Beraberlik Şenliği" düzenlendi

Kadirli ilçesinde düzenlenen "Birlik ve Beraberlik Şenliği"nde vatandaşlara dev kazanlarda hazırlanan "hedik" ikram edildi.

Aydınoğlu Tufanbey İlkokulu tarafından okul bahçesinde düzenlenen şenlikte, veliler, öğretmenler ve öğrenciler, yörede "hedik" olarak adlandırılan buğday, mısır ve nohut gibi tahılları kazanlarda kaynatarak, davetlilere ikram etti.

Aydınoğlu Tufanbey İlkokulu Müdürü Mustafa Demirci, amaçlarının, veliler, öğrenciler ve öğretmenler arasında güzel bir kaynaşma ortamı sağlamak olduğunu söyledi.

Şenliğin kültürel değerlerin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından önemli olduğunu belirten Demirci, "Genellikle kış mevsiminde yapılan hedik, bölgemizde yeni doğan çocukların diş çıkarmasının ardından yapılan bolluk ve bereket getirdiğine inanılan bir yiyecektir. Akşamdan hazırlanarak ıslatılan kuru gıdalar, bir gün sonra odun ateşinde pişirilir. Bu değerlerimizin unutulmaması amacıyla öğrenci, veli ve öğretmenlerimizin kaynaşmasına vesile olması için böyle bir etkinlik düzenledik." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.