Osmaniye

Osmaniye'de "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor Programı" tanıtıldı

16:12 27 Mart 2017
Osmaniye'de "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor Programı" tanıtıldı

Osmaniye'de kırsalda kadın girişimciliğinin artırılması amacıyla başlatılan "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor Programı"nın tanıtımı gerçekleştirildi.

Osmaniye Ticaret Borsası'nda düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, kadın çiftçilere yönelik pozitif ayrımcılık uygulandığını belirtti.

Kadın çiftçilerin güçlendirilmesi programının 5 ilde pilot uygulama olarak başlatıldığını belirten Sağlam, "2017'de Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor Programı kapsamında içlerinde Osmaniye'nin de bulunduğu 16 ilde bu proje hayata geçti. Projeyi KOSGEB ve İŞKUR ile birlikte yürütüyoruz. Bu kapsamda 100 kadın çiftçi eğitim alacak. Eğitimlerin sonunda kadın çiftçilerin hazırladığı projelerin yer aldığı proje yarışması yapılacak." dedi

KOSGEB İl Müdürü Nihat Karademir, Osmaniye'nin Türkiye’de girişimcilik desteğinin en çok kullanıldığı illerden biri olduğunu söyledi.

İŞKUR İl Müdür Vekili Hacı Akkoyun ise kadın girişimcilere başarılar dileyerek, bu program haricinde KOSGEB ve İŞKUR ortaklığında düzenlenen 780 kişilik girişimcilik eğitimi planlandığını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.