Osmaniye

Kadirli'de Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlikleri sona erdi

18:49 05 Mayıs 2017
Kadirli'de Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlikleri sona erdi

İlçede eğitim öğretim veren ilk ve ortaokuldan 250 öğrencinin katıldığı şenliklerde geçmişte oynanan ve unutulmaya yüz tutmuş yumurta taşıma, çuval yarışı, halat çekme, yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca, tombik, yakan top gibi oyunları oynayan çocuklar eğlenceli zaman geçirdi.

Kadirli ilçesinde, belediye tarafından hazırlanan ve çocukların unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarını oynadığı "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlikleri" sona erdi.

4 gün süren şenliklerin finalinde velilerin de katılımıyla uçurtma uçurma yarışması düzenlendi. Şenliklerin finalinde düzenlenen ödül töreninde konuşan Kaymakam Tamer Orhan, birlik ve beraberliğin güçlenmesinde bu tür etkinliklerin önemli olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Belediye Başkanı Ömer Tarhan ise unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarının yeniden hayata kazandırılması amacıyla düzenledikleri şenliklerin her yıl yapılacağını söyledi.

Kendisinin de çocukluk yıllarında oynadığı oyunları gelecek kuşaklara aktarmak istediklerini ifade eden Tarhan, "Unutulmaya yüz tutan eski çocuk oyunlarımızı tekrar eski canlılığına kavuşturmak istiyoruz. 4 gün süreyle çocuklarımız bu oyunlarla kazanmayı ve kaybetmeyi öğrendiler. Bu tür etkinliklerle çocuklarımıza geleneksel oyunları öğrenerek kültürel mirasa sahip çıkmalarını sağlayacağız. Uçurtma şenliği ile sona eren etkinliğimizi her yıl tekrarlayacağız." diye konuştu.

2 grupta 10 takımın katıldığı yarışmalarda dereceye giren öğrencilere kupa, madalya ve çeşitli hediyeler verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.