Osmaniye

Engelliler Haftası

15:09 12 Mayıs 2017
Engelliler Haftası

Kadirli ilçesinde, Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi

Kadirli Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen etkinlikte konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamit Coşkun, engelli insanların yaşadıkları sorunların tüm insanların ortak sorunu olduğunu söyledi.

Amaçlarının, düzenledikleri etkinliklerle engellilere evlerinde farklı bir gün yaşatmak olduğunu ifade eden Coşkun, toplumda engellilere yaklaşımımız konusunda çok fazla hassasiyete sahip olmamız gerekiyor. Bu hem insani hem de inancımızın bize verdiği bir sorumluluktur. Engelli bireylerin topluma kazandırılması ve yaşam kalitelerinin artırılması çok önemlidir. Çünkü onlar da bu toplumun bir parçasıdır." diye konuştu.

Kadirli Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Rıfat Seki ise özel eğitime muhtaç insanların hayata kazandırılması ve toplumun bir parçası olduğu gerçeğiyle hizmet verdiklerini belirtti.

Konuşmaların ardından engelli öğrenciler tarafından şiirler okundu, yöresel türküler seslendirildi, halk oyunları gösterisi sunuldu.

Resim ve el işi sergisinin gezilmesiyle sona eren etkinliğe, Kaymakam Tamer Orhan, Belediye Başkanı Ömer Tarhan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Bozgedik, Emniyet Müdürü Özcan Tezcan, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve davetiler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.