Osmaniye

Kadirli'de bilim fuarı açıldı

15:45 16 Mayıs 2017
Kadirli'de bilim fuarı açıldı

Kadirli ilçesinde, lise öğrencileri tarafından TÜBİTAK desteğiyle açılan bilim fuarında öğrencilerin hazırladığı projeler sergilendi.

Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Öğretmenevi öğrenci yurdu toplantı salonunda düzenlenen fuara 20 proje katıldı. Okul öğretmenleri tarafından yapılan değerlendirme sonucu elektronik, motor ve metal bölümünde dereceye giren proje sahibi öğrencilere altın ve çeşitli hediyeler verildi.

Okul müdürü Remzi Beyoğlu, öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları sonucu ortaya çıkan projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı açacağını söyledi.
Öğrencilerin yapacakları buluşlarla ülke yarına önemli hizmetleri hayata geçirebileceklerini ifade eden Beyoğlu, "Yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Öğrencilerimiz, ilerde ülke yararına olacak buluşların mimarı olabilirler. Her biri ileride bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilirler. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Bu proje çalışmaları, ileride öğrencilerimizin başarılı çalışmalara atacakları imzaların basamağı olacaktır. Emeğinize sağlık." diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Cömert ise ortaöğretime devam eden öğrencileri temel ve sosyal bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek amacıyla düzenlenen bilim fuarına katılan öğrenci ve öğretmenleri kutlayarak, emeği geçenlere teşekkür etti.

Halk oyunları gösterisinin ardından Kaymakam Tamer Orhan, Belediye Başkanı Ömer Tarhan ve diğer katılımcılar, fuarın açılışını yaparak projeler hakkında bilgi aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.