Osmaniye

"Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar" etkinliği

20:05 26 Mayıs 2017
"Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar" etkinliği

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde yaşananları halka daha iyi anlatabilmek amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği "Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar" etkinliğinin 89'uncusu Osmaniye'de düzenlendi.

Korkut Ata Üniversitesi Amfisinde düzenlenen etkinliğin moderatörlüğünü İsmail Hakkı Ürün yaparken, etkinliğe konuşmacı olarak 15 Temmuz gazilerinden Ahmet Şeref Kayol, Yusuf Ak ve Ali Ayran katıldı.

Gazi Yusuf Ak, evinde televizyon izlerken kalkışma olduğuna dair alt yazıyı ve haberleri gördüğünü belirterek, çocuklarını öpüp eşiyle helalleştikten sonra 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne doğru yola çıktığını söyledi.

Evden şehit olmaya gidiyorum diyerek çıktığını dile getiren Ak, "Köprü gişelerine geldiğimizde insanlar yerde yatıyorlardı. Karşı taraftaki askerler yaralıları almamıza bile izin vermediler. Köprünün tepesinde duran keskin nişancı yanımdaki arkadaşımı ve kuzenimi yaraladı. Ben de sabaha karşı tank ateşiyle vuruldum. Başımda 3 şarapnel parçası var. Tedavim devam ediyor. Çok ağır ilaçlar kullanıyorum ama bu hainlerin kafamdaki şarapnel parçalarını ben şeref madalyası olarak taşıyorum ve hep taşıyacağım" diye konuştu.

Ankara'da gazi olan Ahmet Şeref Kayol ise kalkışmayı öğrendikten sonra Genelkurmay Başkanlığı önüne geldiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Saat 01.30 gibi Sıhhiye önüne 5 tank geldi. İnsanlar alt geçidin korkuluklarına sarılmış, tanklardan etkilenmemek için uğraşıyorlardı. Tanklardan birisi önünde duran vatandaşı ezdi. O vatandaşın iki bacağı da koptu. 3. tank insanların korkuluklara saklandığını görerek namlusunu onlara doğru çevirdi ve 6-7 kişi alt geçide doğru düştü. Biz arka kapıya doğru ilerledik. Orada bir tane tank vardı. Onu ele geçirelim dedik. Üzerinde bizim yaşlarda bir asker vardı. Ona 'Sen de bu vatanın evladısın biz de. Gel in aşağı' dedik. Dememize kalmadan üzerimize ateş açmaya başladı. Yanımda duran vatandaşın göğsünde 3-4 mermi vardı. Onu taşırken açılan ateşte ben de kolumdan yaralanmışım. Bir taksici mermilere aldırmadan bizi alıp hastaneye götürdü."

Etkinlik sonunda konuşmacılara Türk bayrağı hediye edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.