Osmaniye

Osmaniye Aslantaş Gençlik Kampı

12:12 22 Haziran 2017
Osmaniye Aslantaş Gençlik Kampı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, kamp ziyaretinde yaptığı açıklamada, 1998 yılından beri hizmet veren kampta, çok sayıda organizasyonun gerçekleştirildiğini söyledi.

Ulusal ve uluslararası gençlik programlarına ev sahipliği yapan Osmaniye'deki Aslantaş Kampına, 1 yılda 18-22 yaş arası 10 bin öğrenci katıldı.

2016-2017 döneminde Türkiye genelinde bulunan 36 kamp yerine yurt içi ve yurt dışından 120 bin gencin katıldığını aktaran Demir, "Kızyusuflu köyümüzdeki Aslantaş Baraj Gölü kıyısında 310 dönüm ormanlık araziye kurulan 225 kişi kapasiteli Aslantaş Kampı'nda, sosyal ve kültürel tesislerin yanı sıra basketbol ile voleybol sahaları, yüzme havuzu, tenis kortu, bisiklet parkurları, yürüyüş yolları bulunuyor. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın organizasyonuyla Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gençleri misafir diyoruz. Her yıl yaz ve kış dönemi olmak üzere önemli kamplara ev sahipliği yapıyoruz." diye konuştu.

Gençlerin ulaşım, konaklama ve yemek gibi tüm ihtiyaçların Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sağlandığını da ifade eden Demir, şöyle konuştu:

"Kamp etkinliğinde, katılımcı gençlerin tamamına, kamplarda geçirdikleri günler için ve yolculuklarında seyahat ve sağlık sigortası yapılarak teminatlar çerçevesinde sağlık hizmeti de veriliyor. Kampçılarımızın sosyalleşmesi amacıyla tiyatro, konser, bilgi yarışmaları ve çevre şehirlere kültürel geziler düzenliyoruz. Bu gezilerde farklı şehir ve ülkelerin gençleri, birbirini tanıyor ve dostluklar kuruyor. Kampa gelen bir gencimizin farklı şehir ya da ülkeden gelen gençlerle bir arada kalmasını sağlayarak, onların birbirini tanımasını ve kaynaşmasını amaçlıyoruz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.