Osmaniye

Şehit aileleri ve gaziler için tiyatro gösterisi hazırladılar

15:32 23 Haziran 2017
Şehit aileleri ve gaziler için tiyatro gösterisi hazırladılar

Öğrencilerin eğitim öğretimlerinin yanında sosyal projelerle şehit aileleri ve gaziler için derneğe yapılan bağışlardan mutlu olduklarını ifade eden Çiftçi, "Öğrencilerimizin emeği ile düzenlenen tiyatro etkinliği çok güzeldi. Gençlerin yaşamını konu alan tiyatro gösterisi çok güzel hazırlanmış. Tiyatroda katılımcılardan elde edilen kazancın tamamı şehit aileleri ve gazilerimiz için şubemize bağışlandı. Ben bu tiyatroyu düzenleyenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kadirli ilçesinde lise öğrencileri, sahneledikleri tiyatrodan elde edilen geliri şehit ve gazi ailelerine bağışladı.

Detay Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından İnce Memed Kültür Merkezi'nde sahnelenen "Ah şu gençler" adlı tiyatro oyunundan elde edilen 2 bin 340 lirayı Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kadirli Şubesi'ne verdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Cömert, makamında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, öğrencileri örnek davranışından dolayı tebrik etti.

Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kadirli Şubesi Başkanı Tayfun Çiftçi ise düzenlenen bir tiyatro gösterisinin gelirinin vakıflarına bağışlanmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Öğrencilerden Merve Özcan da "Bizim rahat bir şekilde eğitim öğretim görmeniz ve en önemlisi vatanımız için hayatını kaybeden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Şehit ailelerine ve gazilere bağış yapabilmek adına bu şekilde gönüllü çalışmada bulunduk ve yola çıktık. Sahnelediğimiz tiyatrodan olumlu şekilde sonuçlar aldık. Yaptığımız oyundan elde ettiğimiz tüm geliri Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kadirli Şubesi'ne bağışlama kararı aldık." diye konuştu.

Öğrenciler, bankaya yatırılan bağış makbuzunu Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kadirli Şubesi Başkanı Tayfun Çiftçi'ye teslim etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.