Osmaniye

Türkçe öğrenen Suriyelilere sertifika

11:50 18 Temmuz 2017
Türkçe öğrenen Suriyelilere sertifika

Osmaniye'de 9 ay süren ileri düzey Türkçe eğitimlerini tamamlayan 18 Suriyeli öğrenciye sertifikaları verildi.

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı bünyesinde İstanbul Aydın Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından kentte düzenlenen kursu başarıyla bitiren öğrenciler için Osmaniye Gençlik Merkezi'nde mezuniyet töreni düzenlendi.

Osmaniye Vali Yardımcısı Muammer Balcı, törende yaptığı konuşmada, Suriyeli gençlerin Türkçe öğrenmelerinden mutluluk duyduğunu söyledi.

Türkçenin kurallarına uygun öğrenilmesinin önemli olduğuna işaret eden Balcı, şöyle konuştu:

"Misafirlerimize her zaman dilimizin Türkçe olduğunu, kuralına göre öğrenmeleri yönünde tavsiyelerimiz oldu. Burada öğrenim görerek Türkçemizi öğrenen kardeşlerimiz şanslılar. Bunların kıymetini bilsinler. Sonuçta bir yabancı ülkede, bir yabancı dille öğrenim yapma fırsatı buldular. Memleketimiz böyle bir imkan sağladı. Bunu iyi değerlendirmelerini arzuluyoruz. Ülkelerine gitseler veya başka bir ülkeye gitseler de bu sertifika çok işlerine yarayacaktır."

Eğitmen Zahide Seydioğulları ise program dahilinde Suriyeli öğrencilere 9 ay Türkçe eğitimi verildiğini belirtti.

Başarılı öğrencilerin kurs sonunda sertifika almaya hak kazandığını dile getiren Seydioğulları, "Buradaki amacımız Türkçemizi yabancı öğrencilere ve özellikle de Suriyeli öğrenicilere ileri düzeyde öğretmektir." dedi.

Kursiyerlerden Suriyeli Mustafa Musullu ise Türkçe öğrenmenin eğitimlerine katkıda bulunduğunu aktararak "Burada sadece Türk dilini değil, Türk kültürünü, Türk insanının iyimserliğini, Müslümanlara karşı nasıl davranıldığını gördük. Türkçe eğitimini başarıyla tamamladığım için mutluyum. Bu eğitim benim ileride üniversite hayatıma da büyük katkı sağlayacaktır." diye konuştu.

Öğrencilerden Ravan Bekdaş da Suriye’deki savaş nedeniyle insanların Türkiye’ye sığınmak zorunda kaldığını vurgulayarak "Bir Türkmen olarak kendimi çok şanslı hissediyorum. Bu imkanı bizlere sağlayan yetkililerimize teşekkür ediyorum." değerlendirmesini yaptı.

Tören, kursu başarıyla bitiren 18 Suriyeli öğrenciye sertifika verilmesiyle sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.