Osmaniye

Engelliler sıcakta susayan hayvanları unutmadı

11:04 21 Temmuz 2017
Engelliler sıcakta susayan hayvanları unutmadı

Osmaniye'de, Engelsiz Yaşam Merkezi'nde kalan engelliler, sokak hayvanlarının sıcak havalarda susuz kalmamaları için çeşitli yerlere su dolu kaplar bıraktı.

Kadirli Engelsiz Yaşam Merkezi'ndeki engelliler, hayvanları sevmeyi ve yardımseverliği öğretmeyi amacıyla "Susuz Hayat Olmaz" projesi kapsamında hayvanların sıcaktan etkilenmemesi için şehrin çeşitli yerlerine su dolu kaplar koydu.

Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Rıfat Seki, merkez olarak insanlık görevlerini yerine getirdiklerini belirterek, amaçlarının engellilere hayvanları sevmeyi ve yardımseverliği öğretmek olduğunu söyledi.

Sokak hayvanlarının sıklıkla bulunabileceği yerlere bıraktıkları içerisi su dolu kapları sık sık kontrol edeceklerini ifade eden Seki, "Sokak hayvanlarının sıcak havalarda susuz kalmalarını önlemek için hayvanların kolaylıkla ulaşabilecekleri çeşitli yerlere su kapları koyduk. Bunu yaparken, aynı zamanda kurumumuzda kalan engellilerimize hayvanları sevmeyi ve yardımseverliği öğretmeyi amaçlıyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.