Osmaniye

Suriye'ye insani yardımlar

14:32 23 Ağustos 2017
Suriye'ye insani yardımlar

Osmaniye İHH İnsani Yardım Derneğince Suriye’ye 2 tır su gönderildi. Birleşmiş Milletler (BM) tarafından hazırlanan insani yardımları taşıyan tırlar Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçiş yaptı.

Osmaniye İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Başkanı Nadir Sarıcan, Atatürk Caddesi'ndeki dernek binası önünde düzenlene uğurlama töreninde, Suriyelilere zorlu yaşantılarında yardım etmenin önemli olduğunu söyledi.

Hayırseverlerin desteğiyle bugüne kadar ellerinden geldiğince Suriye'ye yardım göndermeye çalıştıklarını aktaran Sarıcan, "Suriyeli kardeşlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda Kurban Bayramı öncesinde 50 ton su yardımı gönderiyoruz. Bu kardeşlerimiz ülkelerinde ölümle burun buruna, zorlu bir yaşam sürüyorlar. Bizlere düşen görev de onlara elimizden geldiğince yardımcı olmak ve dua etmektir." dedi.

Sarıcan, Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmek için kurban bağışı kampanyasının devam ettiğini dile getirdi.

Dünyanın her köşesine yardım ulaştırmaya devam ettiklerini ifade eden Sarıcan, 25 yıldır "Ümmete kurban" sloganıyla, kurban bağışlarını da ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından yapılan duayla tırlar Suriye’ye uğurlandı.

- BM'den 23 tır yardım

BM tarafından temin edilen yardımların konulduğu 23 tır, Suriye'nin İdlib kentine gitmek üzere Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkış yaptı.

Tırlardaki temel yaşam malzemelerinin, İdlib ve civar köylerine ulaştırılacağı öğrenildi.

BM tarafından yardımların devam edeceği kaydedildi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.