Osmaniye

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş Osmaniye'de:

12:29 30 Eylül 2017
Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş  Osmaniye'de:

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Osmaniye, turizm potansiyeli olan bir şehir, 6 ay içinde 40 bine yakın iç ve dış turist burayı ziyaret etmiş, bu önemli." dedi.

Osmaniye Valiliğini ziyare eden Kurtulmuş, kendisine çiçek veren çocuklarla bir süre sohbet etmesinin ardından Vali Ömer Faruk Coşkun ile görüştü.

Bakan Kurtulmuş, yaptığı konuşmada, uzun bir aradan sonra Osmaniye'ye gelmekten mutlu olduğunu, hem ilçe kongrelerine katılacaklarını hem de bakanlık ve genel olarak yapılacak işler konusunda bilgi alışverişinde bulunacaklarını söyledi.

Bölgenin önemli bir kavşak noktası olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, "Osmaniye'nin daha ileriye gitmesi ve daha güzel hizmet alabilmesi için hükümet olarak son yıllarda önemli çabanın içerisindeyiz. Bunların artırılması için neler yapılabilir müzakere edeceğiz." ifadesini kullandı.

Numan Kurtulmuş, Osmaniye'deki turizm ve kültür potansiyelinin artırılması için yetkililerle konuştuklarını aktararak şunları kaydetti:

"Bu çalışmaların bir kısmını projelendirip kısa sürede hayata geçirilmesi lazım. Bunlarla ilgili beraber çalışacağız. İnşallah sonuç da alacağız. Osmaniye, turizm potansiyeli olan bir şehir, 6 ay içinde 40 bine yakın iç ve dış turist burayı ziyaret etmiş, bu önemli. Gördüğüm kadarıyla yatak potansiyeli bakımından eksiklik var. Giderilmesi gerekiyor. Kalelerin tadilatı, Kültürhan projesinin hayata geçirilmesi için çalışmalarımız sürüyor. Turizm alanında, kültürel varlıkların ortaya çıkarılması alanında çalışmaların yapılması bu şehre değer katacaktır. Bunun için hep beraber çalışacağız."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.