Osmaniye

Slovak öğrenciler, Kadirli Kent Müzesi'ni ziyaret etti

15:34 02 Ekim 2017
Slovak öğrenciler,  Kadirli Kent Müzesi'ni ziyaret etti

"Sınır tanımayan arkadaşlık" projesi kapsamında Kadirli ilçesine gelen Slovakyalı öğrenciler, Kent Müzesi'ni ziyaret etti

Öğrenciler, yöredeki kültürel ve folklorik ögelerinin yanı sıra Çukurova'da, teknolojiye yenik düşen el emeği göz nuru el işleriyle geçmişte yapılan kalaycılık, semercilik, demircilik, nalbantlık gibi unutulmaya yüz tutmuş mesleklerle ilgili oluşturulan müzede bol bol fotoğraf çektirdiler.

Okul müdürü İlyas Tapsız, etkinlikte yaptığı konuşmada, öğrencilerin kendi imkanlarıyla gerçekleştirdiği projenin amacının toplumların kültürlerini tanımaları ve insanlar arasında kardeşliği geliştirmek olduğunu söyledi.

Projede görevli öğrencilerden Bayram Karabağ ise, "Sınır tanımayan arkadaşlık" projesi kapsamında yabancı öğrencilere kendi kültürlerini tanıttıklarını söyledi.
2018 yılında kendilerinin de Slovakya'ya giderek orada yaşayan öğrenciler ve ailelerinin yaşamını göreceklerini belirten Karabağ, "Bir hafta süreyle misafir ettiğimiz öğrencilere, yöremizdeki sosyal ve kültürel yaşamı en güzel şekilde tanıtma imkanımız oldu. İnşallah biz de onların yaşamını görüp tanıyacağız. Bu şekilde arkadaşlıklarımızı yurtdışına taşıyacağız" diye konuştu.
Sered Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Vanessa Masarykova da Türkiye'de bulunmaktan mutlu olduğunu ifade ederek, Türk öğrencilerin ve insanların kendilerine gösterdiği misafirperverlikten dolayı teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.