Osmaniye

Üniversiteliler Karatepe Aslantaş Müzesi'ni gezdi

11:49 12 Ekim 2017
Üniversiteliler Karatepe Aslantaş Müzesi'ni gezdi

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yükseköğrenim gören ve Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu(KYK) yurdunda kalan 130 öğrenci, Türkiye'nin Renkleri Burada Projesi kapsamında Türkiye'nin ilk açık hava müzesi olma özelliğini taşıyan Karatepe Aslantaş Müzesi'ni gezdi.

Türkiye'nin 50 ilinden yükseköğrenim için Kadirli'ye gelen 130 öğrenci, Karatepe Aslantaş Müzesi'ne konuk oldu. Müzeyi gezerek yetkililerden sergilenen eserler hakkında bilgi alan gençler, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Müze ziyaretinin ardından grup, Kadirli Garnizon Komutanlığı Şehitliği'ni ziyaret etti.

KYK Kadirli Yurt Müdürü Ali Bakıcı, yüksek öğrenimlerini Kadirli'de yapacak öğrencilerin şehirlere uyumlarını daha da hızlandırmak için kendilerine tarihi ve doğal mekanların tanıtıldığını söyledi.

KYK'nın ilçede 200 öğrenciye barınma imkanı sunduğunu belirten Bakıcı, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında öğrencilerimizle Türkiye'nin ilk açık hava müzesi olma özelliğini taşıyan Karatepe Aslantaş Geç Hitit Kalesi ve Açık Hava Müzesi'ni gezdik. Öğrencilerimiz çok memnun kaldı. Birbirleriyle daha çabuk kaynaşmaları için yarışma ve diğer etkinlikler düzenledik. Türkiye'nin renkleri olarak öğrencilerimiz, gittikleri yerlerde bölgemizin tarihi, turistik ve kültürel yönlerini en güzel şekilde anlatacaklar."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.