Osmaniye

Osmaniye'de "Silahlı Sevince Hayır"

14:59 15 Ekim 2017
Osmaniye'de "Silahlı Sevince Hayır"

Osmaniye'de İl Jandarma Komutanlığı öncülüğünde köy muhtarları tarafından düğün ve benzeri kutlamalarda silahla havaya ateş açılmaması için "Silahlı Sevince Hayır" sloganıyla kampanya başlatıldı.

Osmaniye köylerinde düğün ve benzeri eğlencelerde, can güvenliğini tehdit eden silahla ateş açılarak yapılan kutlama geleneğinin önlenmesi için İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince bu tip etkinliklerde denetimler yapılmaya başlandı ve köy muhtarlarının desteğiyle bilinçlendirme kampanyası düzenlendi.

Jandarma ekiplerince yapılan denetimde silah kullanılmadığı tespit edilen düğünlerin yapıldığı yerlere "Bu düğünde silah atılmadığından bu düğün güvenlidir" afişi asılıyor.

Şekerdere Mahallesi muhtarı Ali Kama, Şekerdere, Çağşak, Serinova, Kayalı ve Kırıklı mahallelerinin muhtarları olarak, Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı öncülüğünde köylerinde düzenlenen düğün ve eğlencelerde silah atılmaması konusunda kampanya başlattıklarını söyledi.

Kampanyayı yaygınlaştırarak devam ettirmek istediklerini dile getiren Kama, şunları kaydetti:

"Birey olarak güvende olmadığımız bu duruma karşı 'Düğünlerde silah atma huzurumuzu kaçırma, mermi parasını çocukların eğitim ihtiyacına harca' sloganı ile kampanyayı devam ettireceğiz. Jandarma ve muhtarlar olarak düğün yerlerine pankart asıp okullarda eğitim gören öğrencilerimize katkıda bulunmak için kırtasiye malzemesi alarak dağıtımını yapacağız. Hiçbir ocağın maganda kurşunu yüzünden sönmemesini istiyoruz. Bizler tarafından başlatılan bu anlamlı girişimin tüm ülke genelinde yayılmasını bekliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.