Osmaniye

19 Ekim Muhtarlar Günü

17:03 18 Ekim 2017
19 Ekim Muhtarlar Günü

AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Durmuşoğlu, yayımladığı mesajda, muhtarların devletin "uç beyi", milletin gözü kulağı olduğunu belirterek, devlet ile millet arasında köprü görevi gördüklerini ifade etti.

19 Ekim tarihini 'Muhtarlar Günü' olarak kutlanmasının muhtarlara verilen değerin çok önemli bir göstergesi olduğunu dile getiren Durmuşoğlu, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde son yıllarda ortaya konulan yeni yaklaşımın doğal bir neticesi olarak ülkemizdeki yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturan değerli muhtarlarımıza özel bir günü ihdas etmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Muhtarlarımızın merkezi idare ile ilişkilerini kuvvetlendirmek, vatandaşlarımızdan kendilerine ulaşan taleplerin en etkin şekilde ilgili kurumlara iletilmesini sağlamak amacıyla, İçişleri Bakanlığımızca Muhtar Bilgi Sistemi hayata geçirilmiştir. Diğer yandan 2002’de 97 lira olan muhtar maaşları bugün bin 503 lira seviyesine çekilerek özlük haklarında da çok büyük bir gelişme sağlanmıştır."

Durmuşoğu, sorunların çözülmesinde, insan ve hizmet odaklı siyaset anlayışının icrasında muhtarların vazgeçilmez bir konuma sahip olduğunu vurgulayarak, "Üzerinden yaklaşık 200 yıl geçen idari teşkilatımızın mihenk taşlarından birisi olan binlerce köy ve mahalle muhtarımız, milli iradenin temel taşlarından birisidir. Onlara destek olmak, millete destek olmaktır." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.