Osmaniye

Muhtarlar Günü

12:48 19 Ekim 2017
Muhtarlar Günü

Osmaniye merkezdeki tören, Osmaniye Muhtarlar Dernek Başkanı Ahmet Özener ve muhtarların Atatürk Anıtı’na çelenk koymasıyla başladı.

Osmaniye ve Kadirli'de 19 Ekim Muhtarlar Günü törenle kutlandı.

Dernek Başkanı Özener, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada. muhtarların devletle halk arasında köprü vazifesi yaptığını belirterek, "Ülkemizde 31 bin 963 mahalle, 18 bin 229 köy olmak üzere toplamda 50 bin 291 muhtar arkadaşımız görev yapmaktadır. Bütün arkadaşlarımızın muhtarlar gününü kutluyor, çalışmalarında başarı diliyorum." dedi.

Buradaki törenin ardından Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, muhtarlarla polisevinde bir araya geldi.

Vali Coşkun, burada yaptığı konuşmada, muhtarlık teşkilatının, demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturduğunu söyledi.

Muhtarlığın yerel demokrasinin en eski örneğini temsil ettiğini belirten Coşkun, şunları kaydetti:

"Muhtarlarımız bulunduğu mahallede veya köylerde devletimizin bütün kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Muhtarlarımız, halkımızın talep, istek ve problemlerini en kısa yoldan yetkili makamlara arz ederek çözüme vesile olmak hususunda halkımızın en yakın yardımcısıdır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenli olarak muhtarlarımızı ağırlayıp onların görüş ve isteklerini dinleyerek demokrasimizin en köklü kurumun temsilcilerine hak ettikleri değeri verdiğini müşahede etmekteyiz. Halkın yönetime katılmasının en önemli aracı, çalışmaları kolaylaştıran ve kamu hizmet sunumlarında, performansın arttırılmasında lokomotif görevi görmektedirler. Muhtarlar gününüzü kutluyorum."

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara da muhtarların devletin ilk kademesi olarak görev yaptığını kaydetti.

Konuşmalardan sonra Muhtarlar Derneği tarafından Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun ve Belediye Başkanı Kadir Kara’ya plaket verildi.

- Kadirli'de kıdemli muhtarlara teşekkür belgesi

Kadirli'de, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Hükümet Konağı bahçesinde tören düzenlendi.

Kadirli Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Büyükakçalı, törende yaptığı konuşmada, muhtarların devletin en büyük yardımcıları olduğunu söyledi.

Mevkidaşlarının gününü kutlayan Büyükakçalı, "Devlet ile millet arasında köprü vazifesi yürütüyoruz. Muhtarlar, sevincinde ve üzüntüsünde her zaman vatandaşının yanındadır." dedi.

Gün dolayısıyla Kadirli Kaymakamı Tamer Orhan da ilçede üç ve daha fazla dönemdir görev yapan muhtarlara teşekkür belgesi verdi.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.