Osmaniye

"Tarımsal üretim yüzde 50 artırılmalı"

09:26 31 Ekim 2017
"Tarımsal üretim yüzde 50 artırılmalı"

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Murat Doğru, tarımın çok önemli ve stratejik bir sektör olduğunu ve artan dünya nüfusu da dikkate alınarak tarımsal üretimin sürdürülebilir şekilde artırılması gerektiğini belirtti.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) tarafından düzenlenen İİBF Günleri etkinliği kapsamında, "Geçmişten Günümüze Tarım ve Tarım İşletmeciliği" konulu seminer düzenlendi.

Doğru, seminerde yaptığı konuşmada, tarımın çok önemli ve stratejik sektör olduğunu belirtti.

Dünya nüfusundaki artışa dikkati çeken Doğru, şunları kaydetti:

"Bugün hayatımızdan teknoloji de dahil olmak üzere diğer bütün sektörleri çıkartsak da yaşamımızı sürdürebiliriz ama tarımı çıkaramayız. Tarım çok önemli ve stratejik sektördür. Geleceğimiz için tarımı sürdürülebilir bir hale getirmeliyiz. Son yıllarda tarım daha da önemli bir hale geldi. Dünya Gıda ve Tarım Örgütünün yaptığı araştırma sonucunda yayınladığı rapora göre, 2050 yılında dünyadaki nüfus 9,6 milyara çıkacak. Artan gelir seviyesi de hesaba katıldığında tarımsal üretimimizi yüzde 50 artırmamız gerekecek. Ürünleri işleyip ona katma değer kazandırarak ihraç edebilmeliyiz. Bunun için başarılı gençlere ihtiyacımız var. Bu anlamda Çukurova’da çok yüksek potansiyel var."

Program sonunda İİBF Dekanı Prof. Dr. Zeynep Türk, Doğru’ya "Teşekkür Belgesi" takdim etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.