Osmaniye

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

12:26 02 Aralık 2017
3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde Engelli Koordinasyon Merkezi üyeleri, polis yeleği giyerek temsili trafik uygulaması gerçekleştirdi.

Kentte 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, Kadirli İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, Engelli Koordinasyon Merkezini ziyaret ederek, üyelerin trafikte yaşadığı sorunları dinledi.

Ekipler, engellilere polis yeleği giydirerek, İsmail Sefa Vayısoğlu Caddesi'nde temsili trafik uygulaması yaptırdı.

Durdurdukları araçların sürücülerini uyaran engelliler, trafikte kendilerinin durumunun göz önünde bulundurulmasını istedi.

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu İl Temsilcisi Erdal Dertli, gazetecilere yaptığı açıklamada, trafikte engellilerin yaşadığı sorunların çözümüne yönelik gerçekleştirilen uygulamanın önemli olduğunu söyledi.

Herkesin bir engelli adayı olduğuna dikkati çeken Dertli, "Sürücü arkadaşlarımız, yayalar gibi bize karşı da duyarlı olsunlar. Özellikle karşıdan karşıya geçerken bu çok önemli. Bir günlüğüne de olsa trafik polisi olduk. Durdurduğumuz sürücülerden olumlu tepkiler aldık. Buna da çok seviniyoruz." diye konuştu.

Geçirdiği trafik kazası nedeniyle engelli kalan Erol Çeribaş da uygulamayla seslerinin bir nebze de olsa duyulmasını sağladıklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.