Osmaniye

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

15:39 07 Aralık 2017
ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

Kadirli'de sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar, öğle namazı sonrası ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararını protesto etti.

Hamidiye Cami önünde bir araya gelen grup, "Kudüs İslamındır" pankartı açarak ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla ABD'nin aldığı karara tepki gösterdi.

Memur Sen Kadirli Temsilcisi Mustafa Demirci, yaptığı basın açıklamasında, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamasının ardından, alınan kararı protesto etmek için toplandıklarını ifade ederek, Kudüs'ün insanlığın ortak mirası olduğunu söyledi.

ABD’nin bu hamlesinin, insanlık için dünyanın barış adası olduğunu belirttiği Kudüs'ü savaş gerekçesine dönüştürmek amacı taşıdığını dile getiren Demirci, şunları söyledi:

"İnsanlık tarihinin en kanlı, en şedit dönemlerinin yaşandığı bir zaman dilimindeyiz. Şiddeti daha da derinleştirerek kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyen bir zihniyet, Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Bu yolla, diplomatik ve ekonomik zeminde devam eden örtülü üçüncü dünya savaşının ateşli bölümünün İslam coğrafyası üzerinden gerçekleşmesini istenmektedir.

Oysa Kudüs, bütün inançlar için ortak tarih, ortak coğrafya, ortak kültür ve hepsinden öte ortak kader ve birlikte yaşamak demektir. Kudüs’ün bu vasıflarının yok edilmesine izin vermeyiz. Kudüs’ün insanlığın ortak mirası olması gerçeğine ihanet ettirmeyiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.