Osmaniye

Gazetecilerle Suriyeli sığınmacılar dostluk maçı yaptı

20:17 12 Aralık 2017
Gazetecilerle Suriyeli sığınmacılar dostluk maçı yaptı

Osmaniye'de gazetecilerle, koyterner kentte yaşayan Suriyeli sığınmacılar dostluk maçında karşılaştı.

Cevdetiye Geçici Barınma Merkezi'nde, Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti (CGC) takımı ile Bayırbucak Türkmenlerinden oluşan takım mücadele etti.

Konaklama Merkezi Müdürü Ramazan Traş, maç öncesinde yaptığı açıklamada, gazetecilere ziyaretten ve dostluk maçından dolayı teşekkür etti.

Tesiste 14 bin 750 Suriyelinin barındığını kaydeden Traş, "Tesisimizde 3 bin 352 konteynırda 4 bin aile barınmaktadır. 7 mahalle, 2 cami ve alışveriş merkeziyle tesisimizde Suriyeli misafirlerimize en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Burada 4 bine yakın öğrenci eğitim görüyor. Misafirlerimiz buradaki spor tesislerimizde çeşitli spor etkinlikleri yapıyorlar. Bu anlamda gazetecilerle yaptığımız halı saha maçı önemliydi. Tesisimizde çok kez haber yapan arkadaşlarımızın bu gün Suriyelilerden oluşturduğumuz takımla halı saha maçı yapması bizleri mutlu etti." dedi.

CGC Başkanı Ali Cihangir de Suriyeli misafirlerle maç yapmanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Konaklama Merkezi'nin modern bir şekilde inşa edildiğini, burada kalan Suriyeli misafirlerin memnuniyetlerinin gözlemlendiğini ifade eden Cihangir, "Konaklama tesisinde kalan Suriyeli misafirlerimize yönelik okullar, sağlık ve eğitim tesisleri, alışveriş merkezi gibi çok sayın da hizmet sunulması bizleri mutlu ediyor. Kısacası onların rahat ve huzurlu bir ortam sağlanmış. Bizler de gazeteciler olarak Suriyelilerden oluşan takımla dostluk maçı yaptık. İyi bir etkinlik oldu. Bu tür etkinliklerimizi sürdürmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Maçı, Suriyeli sığınmacılardan oluşan takım farklı kazandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.