Osmaniye

Sağlık Meslek Liseli öğrencileri Avrupa'da staj görecek

16:57 05 Ocak 2018
Sağlık Meslek Liseli öğrencileri Avrupa'da staj görecek

Kadirli ilçesinde, Ulusal Ajans tarafından kabul edilen "Unutmak İstemiyoruz; Bir Alzheimer ve Demans Stajı" Projesi kapsamında Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri Avrupa'da staj görecek.

Kadirli Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği (KA102) faaliyeti kapsamında hazırlanan projenin sözleşmesi imzalandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Cömert, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Fazıl Döğüşçü, Sağlık Hizmetleri Öğretmeni Mahmut Gürsoy ve öğrenciler, Kaymakam Tamer Orhan'ı ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi.

Okul müdürü Fazıl Döğüşcü, burada yaptığı konuşmada, projeyi Erasmus+ Programı çerçevesinde gerçekleştirdiklerini söyledi.

Projenin 81 ilden bin 944 başvuru arasında kabul edilen 526 proje arasına girdiğini ifade eden Döğüşçü, şöyle konuştu:

"42 bin 500 avro hibe desteği aldık. Proje kapsamında, sağlık bakım teknisyenliği 11. sınıfta eğitim gören 7 öğrenci ve 4 öğretmen İtalya’ya, hemşire yardımcılığı dalı 11. sınıfta eğitim gören 7 öğrenci ve 4 öğretmen ise Almanya'ya gidecek. Öğrencilerimiz, mart ve nisan ayında 21 gün süreyle alzheimer ve demans hastalarının tedavi ve bakımlarının yapıldığı hastanelerde staj görecek. Avrupa Birliği Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Ulusal Ajansın destekleri ile Avrupa'da öğrencilerimize staj yaptırma imkanı bulan okullardan biri olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. emeği geçenlere teşekkür ediyoruz."

Kaymakam Tamer Orhan ise projede emeği geçenleri tebrik etti.

Öğrencilerin Avrupa'da yapacakları staj ile mesleki bilgilerini pekiştireceklerini söyleyen Orhan, öğrencilerin staj sonrası sağlık kurumlarından alacakları belgelerin uluslararası geçerliliğinin bulunduğunu ifade etti.

Orhan, bu belgelerin öğrencilerin mesleki kariyerlerinde önemli bir referansa sahip olmalarını sağlayacağını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.