Osmaniye

Osmaniye’de “Milli Ruh Bilgilendirme ve İlgilendirme” konferansı

20:08 17 Şubat 2018
Osmaniye’de “Milli Ruh Bilgilendirme ve İlgilendirme” konferansı

15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği (MİDDER) Osmaniye Şubesi tarafından "Milli Ruh Bilgilendirme ve İlgilendirme” konferansı düzenlendi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müşaviri Serdar Hüseyin Yıldırım, Birlik Vakfı Salonunda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 15 Temmuz’da çok önemli bir dönüm noktası yaşadığını belirtti.

Her şerde bir hayır olduğunu, bu şer olayında da milli ruhun açığa çıkması gibi bir hayır yaşandığını dile getiren Yıldırım, "Bu milli ruh denilen şey öyle bir şey ki korunabilirse gerçekten bizim büyük işler yapmamızda gücümüz olacaktır. Şimdi yapılmaya çalışıldığı gibi eğer bu ruh yıpratılmaya, kenarından ucundan çekiştirilerek bozulmaya çalışılır ve bunda başarılı olunursa Allah korusun ülkemiz çok daha kötü hadiselerle karşılaşabilir." şeklinde konuştu.

Yıldırım, Türk halkının 15 Temmuz ihanet gecesinde yaptığı işi dünyanın hiçbir ülkesinde hiçbir milletin yapamayacağını vurguladı.

Milletin çıplak elle sokağa çıkıp da tankları, silahları durdurabileceği hiç düşünülmediğini aktaran Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bu çok dikkate alınması, korunması ve güçlenmesi gereken bir meseledir. İşte MİDDER bunun için kuruldu. Bu ruha ‘Çanakkale ruhu canlandı’ diyen de var. Ortada birlik ve beraberlik ruhu var ve bunun yıkılmasına, zayıflatılmasına izin vermemeliyiz. Bunun için ise doğru bilgi edinme büyük önem taşımaktadır. Başarabildiğimiz takdirde oyunları bozabiliriz. Hasımlarımız bizi çok iyi tanıyorlar. Herkesin doğru zannettiği çok sayıda yanlış bilgi dolaşmaktadır. İnternetin en büyük zararlarından biriside bu oldu. Dolayısıyla ne kadar zor olsa da doğru bilgiye ulaşmak durumundayız. Daha sonra ise bu bilgileri yoğurarak hazmetmek, kendimize maletmek ve dünyayı bu şekilde yorumlayarak, analiz etmek zorundayız. Bunu yaptığımızda, Allah’ın da yardımı gelecektir."

Huder Hukuki Araştırmalar Derneği Genel Başkanı Hüseyin Kaya ise, Türk milletinin her hangi bir gafletten dolayı her 10-15 yılda fedakarlık, milli heyecan gösterip de ölmek zorunda olmadığını söyledi.

15 Temmuz’un kahramanlık hikayesi olduğunu zira giden canlar olduğunu aktaran Kaya, "Eğer doğru dürüst bir hukuk düzenimiz olmuş olsaydı, eğer devlet yönetimimiz basiretli davranmış olsaydı bu gün şehit olan kardeşlerimiz için, 15 Temmuz’da onca kaybedilen milli servetimiz ve gazilerimiz için ağıtlar yakmayacak, türküler söylemeyecek, belki de düğünlerini görecek belki de evinde sobasının başında çocuğunu sevecekti." dedi.

Kaya, sorunların kaynağında gereğini zamanında yapmama duygusu olduğunu ve bunu görmek gerektiğine işaret etti.

Darbelerin bütçe ayrılmasıyla önlenemeyeceğine dikkat çeken Kaya, şöyle devam etti:

"Şimdi eğer beynimizi doğru bilgilerle doldurmaz ona göre amel etmezsek bu beynimize yapmış olduğumuz bir darbedir. Dindar olmaları nedeniyle birilerinin soruları çalmalarına izin veriyorsak bu da devlet yönetimine karşı bir darbedir. Yalan söylemek insanın izzeti nefsine, vicdanına karşı bir darbedir. İkiyüzlülük, insanın şahsiyetine karşı darbedir. Olduğu gibi görünmemek haysiyetine karşı darbedir. Bunların hepsinin birleştiği ve toplu hale geldiği noktada 15 Temmuz’da meydana geldiği gibi bir darbedir. Ailemize karşı sorumluluklarımızı yerine getirmezsek bu da aile düzenimize yapmış olduğumuz bir darbedir. Bu örnekleri çoğaltmak mümkündür. Darbenin asıl muhatapları devleti yönetenlerdir. Askerler, görevde olmasını istemedikleri kimselere karşı, diğer istemedikleri meslektaşları olan askerlere karşı, iş dünyasına göre ve en sonda millete karşı darbe yapmıştır. Sonuçta bu darbeye direnen, hiçbir eğitim sürecinden geçmeden milletin düşüncesine Allahın temas etmesiyle birlikte büyük bir badire atlatılmıştır. Böyle korkunç bir ihanet ve darbenin önlenmesiyle ilgili devlet, önlemeye yönelik bir bütçe ayırsa, bütçeyle önlenebilecek bir şey değildir. Vatandaş ve insan olarak üzerimize düşen sorumluluğu bilerek yaşamak durumundayız. Eğer bunu yapmazsak sadece darbeleri engellemek durumlarında hatırlanan, ölümler üzerinden kahramanlıklar oluşturan bir millet oluruz."

MİDDER Şube Başkanı Hanifi Temurtaş da 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında şehit olanlara Allah’tan rahmet, gazilere de acil şifalar diledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.