Osmaniye

Devlet desteğiyle arıcılığı meslek edindiler

11:23 19 Şubat 2018
Devlet desteğiyle arıcılığı meslek edindiler

MUZAFFER ÇAĞLIYANER - Osmaniye'de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Genç Çiftçi Projesi kapsamında aldıkları kovanlarla profesyonel olarak arıcılık yapmaya başlayan genç çift, bu sayede hem borçlarını ödedi hem de bir ev sahibi olma yolunda ilk adımı attı.

Eşi ile yaşadığı Sarpınağzı köyünde geçimini tarım ve hayvancılık ile sağlayan 31 yaşındaki Mustafa Keçebaş, babasından kalan 3 kovanla hem hobi olarak ilgileniyor hem de evin ihtiyacı balı elde ediyordu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen Genç Çiftçi Projesi'ni duyan çift, hobi olarak yaptıkları arıcılığı geliştirmek amacıyla başvuruda bulundu. Başvuruları 9 ay önce kabul edilen Keçebaş çiftine, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce eğitim verildi. Eğitimin ardından genç çifte arılarıyla birlikte 45 kovan teslim edildi.

Evlerinin arkasındaki boş arazide başladıkları arıcılıkta kısa sürede başarılı olan çift, aradan geçen sürede kovan sayısını 85'e çıkarmayı başardı.

27 yaşındaki Gökçe Nur Keçebaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeye kendisinin başvurduğunu belirterek, bunun kabul edilmesiyle adeta hayatlarının değiştiğini söyledi.

Eşinin hobi olarak uğraştığı bir alanda profesyonel iş sahibi olduklarını aktaran Keçebaş, "Başvurdum ve çok şükür kabul edildi. Verimimiz çok iyi. Arıcılık geçim kaynağımız oldu." dedi.

Keçebaş, yaklaşık 9 aydır yaptıkları arıcılıkta daha da iyi noktalara gelmeyi istediklerini belirterek, bu amaç doğrultusunda çalıştıklarını dile getirdi.

- "Eşimin işçisi oldum"

Mustafa Keçebaş da 3 kovanla uğraşırken bu işin meslekleri olacağını aklının ucundan bile geçirmediğini anlatarak, eşinin girişimciliği sayesinde farklı bir noktaya geldiklerini söyledi.

Ulaştıkları başarıda Gökçe Nur Keçebaş'ın büyük emeği olduğunu aktaran Keçebaş, "Başvuruyu o yaptığı için patron da o. Ben de eşimin işçisi oldum. Onun dediklerini yapıyorum. Kovanları getir diyor getiriyorum, götür diyor götürüyorum. Birlikte işimizi büyütüyoruz. Devletimizin desteğiyle çok iyi duruma geldik. Herkese teşekkür ederim." dedi.

İş kurmak isteyen bütün genç çiftlere bu projeye katılmalarını tavsiye eden Kocabaş, "Bütün geçim kaynağımız bu arılar oldu. Çok memnunuz. Bize büyük bir gelir getirdi. Yeni bir ev için temel attık, yapımına başladık. Borçlarımızı da şükür ödedik." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.