Osmaniye

Kadirli'nin düşman işgalinden kurtuluşu

15:38 07 Mart 2018
Kadirli'nin düşman işgalinden kurtuluşu

Etkinlikler kapsamında Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Kadirli ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Çevre il ve ilçelerden gelen kuvayi milliye temsilcilerine Andırın Caddesi'nde, Kadirli Kaymakamı Tamer Orhan ile protokol tarafından çiçek verilerek karşılanmasının ardından kutlamalara stadyumda devam edildi.

Kaymakam Tamer Orhan, Garnizon Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Tahir Samet Demirçelik ve Belediye Başkanı Ömer Tarhan, katılanların gününü kutladı.

Belediye Başkanı Tarhan, Çukurova'nın hürriyet ve istiklal güneşinin 7 Mart'ta Kadirli’den doğduğunu söyledi.

7 Mart'ın Türkiye toprakları üzerinde kirli hesaplar yapan, emperyalist güçlere ve onların işbirlikçilerine unutamayacakları dersi verdikleri gün olduğunu ifade eden Tarhan, "Bu gün, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlatılan kurtuluş mücadelesinde esareti, tarihin hiçbir döneminde kabul etmeyen karakteri yüksek Türk milletinin Kadirli'de ateşle imtihan olduğu gündür. Bu aziz ve necip millet geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da bizi biz yapan milli ve manevi değerlerine ne pahasına olursa olsun gözünü kırpmadan sahip çıkacaktır. Sınırlarımızda 100 yıl önce oynanmak istenen oyun, Suriye'de hayata geçirilmek isteniyor. Bu oyunu bozmak için kahraman Mehmetçiklerimiz, Afrin'de dünyaya Türk'ün gücünü göstermiştir. Mehmetçiklerimizin her zaman yanındayız ve yanında olmaya da devam edeceğiz." diye konuştu.

Etkinlikte, Kadirli Bisiklet Kulübü'nün yanı sıra halk oyunları ve davul gösterileri sunuldu. Törende, ilçe genelinde düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere hediyeleri verildi.

İskenderun Kafkas ekibi ve Osmaniye Cebeli Bereket Geleneksel Okçuluk Kulübü tarafından ok atma gösterisi ile Osmaniye Belediyesi Mehteran Takımı konser vermesiyle kutlamalar sona erdi.

Kutlamalara, AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Kadirli Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Fırat, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.