Osmaniye

İŞKUR İl Müdürü Altunkaynak, istihdam teşviklerini açıkladı

14:39 06 Nisan 2018
İŞKUR İl Müdürü Altunkaynak, istihdam teşviklerini açıkladı

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Osmaniye İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, "Çalışma Hayatında Mihhi İstihdam Seferberliği" kapsamında yürürlüğe giren yeni istihdam teşvikleri hakkında bilgi verdi.

Altunkaynak, düzenlediği basın toplantısında, istihdamı artırma adına 2020 yılına kadar istihdam sağlayacak işverenler yönelik 12 aylık vergi ve sosyal güvenlik prim desteği verildiğini hatırlattı.

Daha önce imalat ve bilişim sektöründe asgari ücret üzerinden sağlanan sigorta prim desteğinin ilk kez kazanç üzerinden ödenmeye başlanacağını dile getiren Altunkaynak, "Dolayısıyla, bu sektörlerde ilave işe alınacaklar için daha yüksek tutarda sosyal güvenlik primi desteği sağlanacak. İmalat ve bilişim dışındaki sektörlerde ise ilave istihdam edilecek her bir çalışanın sigorta primleri ve vergisi, asgari ücret üzerinden hesaplanacak. Kadın, genç ve engelli istihdamında teşvik süresi 12 ay yerine 18 ay olacak." diye konuştu.

Teşvik için aranan şartları da sıralayan Altunkaynak, "Teşvik kapsamındaki sigortalılarda, İŞKUR'a kayıtlı işsiz olması, işe alındıkları aydan önceki üç ayda 10 günden fazla sigortasının bulunmaması, 1 Ocak 2018 ve 31 Aralık 2020 tarihleri arasında özel sektör işverenlerince istihdam edilmesi şartı aranıyor." dedi.

"Bir senden bir benden" adıyla başlatılan teşvik uygulamasının da devam ettiğini aktaran Altunkaynak, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda 1 ile 3 çalışanı olan imalat iş yerlerinin 2018 yılında mevcut çalışan sayılarına ek olarak ilave istihdam ettikleri 18-25 yaş arası gençlerin ücret, sosyal güvenlik primleri ve vergileri bir ay işveren bir ay devlet tarafından ödenecek. İŞKUR'a kayıtlı işsiz olup, 1 Ocak-31 Aralık 2018 tarihleri arasında işe alınan kişileri kapsayan uygulamada işe alınacak kişide işe giriş tarihi itibariyle işverenin birinci derece kan veya kayın hısımı ya da eşi olmaması şartı aranıyor. Bunun yanı sıra işe alındıkları aydan önceki 3 ayda 10 günden fazla sigortasının bulunmaması gerekiyor. İş yeri açısından aranan şartlar ise imalat sektöründe faaliyet göstermesi ve bu sektörde ustalık belgesi sahibi olan işverene ait iş yeri olması şartı aranıyor. İş yerinin prim borcu, idari para cezasının bulunmaması ve sigortasız işçi çalıştırmaması ve bildirdiği sigortalıları fiilen çalıştırması gerekiyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.