Osmaniye

Osmaniye'de kariyer planlama ve mesleki tanıtım günleri

13:48 20 Nisan 2018
Osmaniye'de kariyer planlama ve mesleki tanıtım günleri

Osmaniye'de Kariyer Planlama ve Meslek Tanıtım Günleri etkinliği düzenlendi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) amfisinde düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasında, meslek seçiminin, insanın hayatını etkileyebileceğini söyledi.

Kişinin meslek seçimi öncesinde kendi özelliklerini tanıması, yeteneklerinin neler olduğunun farkında olması gerektiğini ifade eden Altunkaynak, "Mesleğimizde başarılı olmak istiyorsak, kişilik özelliklerimizle ve yeteneklerimizle uyumlu meslekleri tercih etmeliyiz. Meslek seçiminde meslekleri tanımak da önemlidir. Hangi işi yapıyorsanız o işte en iyi olun. Edineceğiniz küçük farklarla kendinizi başkalarından farklı kılın." diye konuştu.

OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk de gençlerin güncel ve yakın gelecekteki çalışma alanlarını ve bu alanların dünya genelindeki geleceğini fark etmelerini önemsediğini kaydetti.

Yetkinlik, donanım ve kişilik özelliklerinin hangi alanlar için uygun olduğunu sorgulamanın başarı için gerekli olduğuna dikkat çeken Türk, "Bizler, gençlerimizin kendilerini tanıtmaları, olabilecek en geniş açıda profesyonel iletişim ağları oluşturmaları, başvuracakları pozisyon için üniversiteliyken hazırlık yapabilmeleri için çalışıyoruz." diye konuştu.

Konuşmalardan sonra kentte engelli istihdamına katkısı olan, en fazla genç istihdamı yapan, mesleki eğitim kursu düzenleyen, işbirliği ve uyumlu çalışmaları ile örnek girişimler yapanlara teşekkür belgesi verildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.