Osmaniye

Hayvan barınağında sokak hayvanlarına itaat eğitimi

10:17 06 Mayıs 2018
Hayvan barınağında sokak hayvanlarına itaat eğitimi

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bulunan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde sokak köpeklerine söz dinleme, oturma, kalkma ve saldırmama eğitimi veriliyor.

Kadirli Belediyesi tarafından 20 dönümlük arazi üzerine kurulan barınakta hasta, yaralı, yaşlı ve kendi hayatını idare ettiremeyecek duruma gelmiş sokak hayvanlarına, konforlu hizmet veriliyor.

Barınağa gelen köpekler sıcak su ve özel köpek şampuanlarıyla yıkandıktan sonra sağlık kontrolünden geçiriliyor. Her türlü aşıları yapılan hayvanların ihtiyaçları görevliler tarafından sağlanıyor.

- Sokak köpeklerine itaat eğitimi

Barınakta ayrıca saldırgan olduğu belirlenen köpeklere her gün 1 saat söz dinleme, oturma, kalkma ve saldırmamayla ilgili itaat eğitimi veriliyor.

Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Veteriner Hekim Murat Traş, 5 ay önce faaliyete geçen barınakta, sokak köpeklerine yönelik itaat eğitimi verdiklerini söyledi.

İtaat eğitimi alan köpeklerin gerek sahiplendirildiğinde gerekse sokağa bırakıldığında insanlarla daha sıcak ilişkiler kurabildiğini gördüklerini ifade eden Traş, "Barınağımızda sokak köpeklerine yönelik eğitmen tarafından itaat eğitim veriliyor. Bu bir nevi köpeklere psikolojik tedavi oluyor. Daha önceleri sokakta kalan köpeklerin çocuklara veya insanlara saldırdığı yönünde ihbarlar geliyordu. Teknik personelimiz tarafından verilen itaat eğitiminin ardından köpeklerin saldırganlığı kalmıyor. Türkiye'de ilk olarak sokak köpeklerine itaat eğitimi vererek, insanlara saldırmalarını engelliyoruz." diye konuştu.

Traş, barınağın günlük temizliğinin yanı sıra köpeklerin bakımı, beslenmesi, hijyenik ortamı ile sokak hayvanlarına beş yıldızlı otel konforunda hizmet verildiğini aktardı.

Barınakta eğitmen olarak görev yapan Ahmet Püsküllüoğlu da, sokaktan gelen köpeklerin genel bakımlarının ardından bir ay süreyle itaat eğitimi verdiğini söyledi.

Barınaktaki tedavi ve eğitimlerinden sonra köpeklerin ya hayvan severler tarafından sahiplenildiğini veya sokağa bırakıldığını dile getiren Püsküllüoğlu, şöyle konuştu:

"Ekiplerimizin çalışmasıyla ile sokak köpeklerini topluyoruz, tedavi ediyoruz, aşılıyoruz, haftada bir gün temizlik ve banyolarını yaptırıyoruz. Köpeklerle dostluk kurmak amacıyla itaat eğitimi veriyoruz. Bu eğitimle hayvanlardaki insan sevgisinin insanlara olumlu yansımasını sağlıyoruz. 1 aylık eğitim sonrası isteyen vatandaşlar tarafından sahipleniliyor, ya da yasal olarak doğal ortamına bırakıyoruz. Bu arada bakıma muhtaç köpeklerin beslenme ihtiyaçları karşılanıyor, tedavi hizmetleriyle sağlıklarına kavuşturuluyor."

Hayvanseverlerden Fatma Uzuğ da her hafta barınaktaki hayvanlara yiyecek getirdiğini anlatarak, "Herkesin sokak hayvanlarını sevmesini ve barınağı ziyaret ederek ilgilenmelerini istiyoruz. Onların da sevgiye ihtiyacı var. Allah'ın bize emaneti bunlar. Allah'ın sessiz kulları." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.