Osmaniye

Engelliler birinci olmak için kıyasıya yarıştı

12:16 09 Mayıs 2018
Engelliler birinci olmak için kıyasıya yarıştı

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde "Engelliler Haftası" dolayısıyla düzenlenen şenlikte zihinsel ve bedensel engelli çocuklar koşu, mekik, şınav ve uzun atlama gibi yarışlarda birinci olmak için çaba gösterdi.

Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürlüğü tarafından şehir stadyumunda düzenlenen yarışlarda, ilçedeki rehabilitasyon merkezlerinden gelen bedensel ve zihinsel engelliler, birbiriyle kıyasıya mücadele etti.

Sporcular, 50 metre koşu, şınav, mekik, barfiks ve uzun atlama yarışlarında birinci olmak için ter döktü. Yarışmalar, renkli görüntülere de sahne oldu.

Yarışlarda dereceye giren engelliler, madalyalarını aldıktan sonra oyun oynadı, halay çekti.

Bedensel Engelliler İl Temsilcisi Dursun Köroğlu, yaptığı açıklamada, engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve sosyal yaşantılarına destek olmak amacıyla sportif ve kültürel faaliyetler yürüttüklerini söyledi.

Kadirli Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü Yılmaz Bal da engelli öğrencilerin spor yaparak mutlu olduklarını ve başarılarının karşılığında ödüllendirildiğini belirtti.

Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk ise öğrencilerin engelsiz yaşam için hayatın her alanında başarılı olmalarında bu tür şenliklerin çok önemli olduğunu kaydetti.

Yarışmacı Resul Albaklı da şenliğe katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Yarışmalarda birinci oldum. Kazandığım için mutluyum. Arkadaşlarımla çok güzel ve keyifli yarışmalar yapıyoruz. Hem yarıştık hem de eğlendik." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.