Osmaniye

Şehit Ömer Halisdemir Parkı hizmete açıldı

18:52 15 Temmuz 2018
Şehit Ömer Halisdemir Parkı hizmete açıldı

Osmaniye Belediyesince yaptırılan Şehit Ömer Halisdemir Parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Fakıuşağı Mahallesi'nde yaptırılan Şehit Ömer Halisdemir Parkı'nın açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, törende yaptığı konuşmada, belediye meclisi olarak 15 Temmuz gibi bir kahramanlık öyküsünde simgeleşen bir ismin örnek bir yerde yaşatılması gerektiğini düşündüklerini söyledi.

Bu amaçla gençlerin Türkiye'nin dört bir yanından gelerek eğitim gördükleri Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinin giriş kapısının karşısına böyle bir eser kazandırmayı uygun gördüklerini dile getiren Kara, Şehit Ömer Halisdemir isminin bu parkta yaşatılacağını dile getirdi.

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun da vatanın bölünmez bütünlüğüne yönelik olarak FETÖ üyesi teröristlerce hain bir darbe teşebbüsünde bulunulmak istendiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Ancak meselenin beka meselesi olduğunu anlayan ve Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyan bu müstesna millet, büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek kurgulanmak istenen oyunları bozmuştur. Nasıl ki Sütçü İmam'ın Türk kadınının namusunu korumak adına attığı kurşun bir kıvılcımsa Ömer Halisdemir'in cuntacı generale sıktığı kurşun da böyle bir kıvılcımdır. Bugün hala Sütçü İmam'dan gururla bahsedip anıyorsak Ömer Halisdemir'in de kahramanlığından gururla bahsedip adını yaşatmaya devam edeceğiz."

Konuşmaların ardından park hizmete açıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.