Osmaniye

Osmaniye’de istihdam seferberliği çalışmaları

16:22 27 Temmuz 2018
Osmaniye’de istihdam seferberliği çalışmaları

Osmaniye İŞKUR İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, istihdam seferberliği ve kurum çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Altunkaynak, İl Jandarma Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında, istihdam seferberliği çalışmalarının Osmaniye'de meyvelerini vermeye başladığını söyledi.

Türkiye'de işsizlik oranının yüzde 9,6’lara düştüğünü hatırlatan Altunkaynak, "Bu yılki istihdam hedefimiz 1 milyon 250 bindir. Bu hedefle işsizliği 2020'ye kadar yüzde 8’lere düşürmek istiyoruz. Uzun vadede yani 2023 yılında da işsizliği yüzde 5 seviyesine düşürme hedefimiz var." diye konuştu.

Kentte istihdam hedeflerinin büyük olduğunu ve bu yönde çalışmalarının yoğunlaştığını ifade eden Altunkaynak, şunları kaydetti:

"2018'in ikinci altı ayında hedeflerimize ulaşacağımızı ümit ediyorum. Bizlere verilen 23 hedefin 17'sinde üst seviyelerdeyiz. Türkiye değerlerinin altında olduğumuz değerlerde var, onun da farkındayız. Bu hedefleri yükseltmek için de çalışıyoruz. Bu hedefleri yakalayabilmek için açıklanan teşvikler var. Bu anlamda, geçen yıl çalıştırılan işçi sayısına ilave olarak istihdam edilenlerin prim ve vergilerini biz ödüyoruz. Engelli ve eski hükümlülere kendi işinin patronu olma imkanı tanınmaktadır. Bunun için de girişimcilik eğitimi veriyoruz. Geleceğin meslekleri olarak tabir edilen güvenlik, Bulut Bil, işim, oyun geliştirme, kodlama ve basın mesleklerinde işbaşı eğitim programları uygulanmaktadır."

İŞKUR'un işbaşı eğitim programından 2 bin 50 kişinin faydalandığını aktaran Altunkaynak, "Özel sektörde işe yerleştirme 2 bin 668 kişidir. Bugüne kadar 4 bin 328 kişi ile birebir görüşerek bireysel danışmanlık hizmeti sunduk. Kentte 5 bin 566 iş yeri ziyaret edilerek İŞKUR çalışmaları hakkında bilgi verildi." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.