Osmaniye

Kadirli'de halk sağlık konusunda bilgilendiriliyor

13:51 30 Temmuz 2018
Kadirli'de halk sağlık konusunda bilgilendiriliyor

Kadirli Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan mobil sağlık aracı ile kanser ve diğer hastalıklara karşı bilgilendirme çalışması yapılıyor,

İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından Rauf Denktaş Bulvarı'nda konuşlandırılan mobil araçta, kilo, tansiyon ve kan şekeri ölçümü yaptı, kanser, obezite ve madde bağımlılığı konusunda bilgi verdi.

Görevli hemşire Fethiye Kalebaşı, yaptığı açıklamada, vatandaşların kanser ve diğer hastalıkla ilgili bilinçlendirilmesi amacıyla haftada bir gün stant açtıklarını söyledi.

Hastalıklardan korunmada bilinçlenme, belirtileri erken fark edebilme ve erken tanının önemli olduğunu ifade eden Kalebaşı, şunları kaydetti:

"Haftada bir gün mobil sağlık aracımızla vatandaşların yoğun olduğu yerlere stant açıyoruz. Sağlıklı yaşam için gerekli uyarıları yapıyoruz. Kanser hastalıkları çağımızın ciddi sorunlarından biridir. Kanserin önüne sadece erken teşhis ile tedavi edilmesiyle sonuç alınıyor. KETEM olarak kanser hastalıklarının erken tedavisi için vatandaşlarımızı taramaya davet ediyoruz. Yapılan tüm kanser taramaları ücretsizdir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.