Osmaniye

19 Ekim Muhtarlar Günü

17:59 19 Ekim 2018
19 Ekim Muhtarlar Günü

Osmaniye'de "19 Ekim Muhtarlar Günü" dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Yeniköy Şehit Piyade Onbaşı Özgüner Özgan piknik alanında düzenlenen etkinlikte yaptığı açıklamada, muhtarlığın kültürün ve toplumsal hayatın önemli yapı taşlarından birisi olduğunu, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil ettiğini belirtti.

Muhtarların, bulunduğu mahallede veya köyde devletin tüm kurumlarını temsil ettiğini ve vatandaşlarla kamu arasında köprü vazifesi gördüğünü ifade eden Coşkun, onların milleti ve devleti temsil gibi önemli bir sorumluluğu üstlendiğini aktardı.

Muhtarların görevini özveri ve meşakkatle yerine getirdiğini anlatan Coşkun, "Her ne kadar Muhtarlarımızın zor şartlar ve kısıtlı imkanlarla yürüttükleri fedakarca hizmetlerin karşılığı manevi haz olsa da son dönemde yapılan maddi iyileştirmelerin artarak devam etmesi, devletimizin kendilerine verdiği önemin bir göstergesidir.

Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın aylık ve haftalık periyotlarla Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde muhtarlarımızla bir araya gelmesi, Sayın Bakanlarımızın muhtarlarımızla istişarelerde bulunması Devletimizin muhtarlarımıza verdiği önemin en güzel nişanesidir. 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, bu gün bize ev sahipliği yapan Yeniköy muhtarımıza da çok teşekkür ediyor, hepinizi en kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum." dedi.

Osmaniye Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Ahmet Özener ve Köy Muhtarları Derneği adına gelen Kırmıtlı köyünün muhtarı Ertuğrul Gül de etkinlikten dolayı teşekkür etti.

Programda ayrıca havalı tüfek, dart ve bocce müsabakaları düzenlendi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.