Osmaniye

Kadirli'de Sefa Vayısoğlu anıldı

20:34 05 Kasım 2018
Kadirli'de Sefa Vayısoğlu anıldı

Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı (KAVAK), 10 yıl önce hayatını kaybeden eski başkanı İsmail Sefa Vayısoğlu'nu andı.

KAVAK'ın eski başkanı İsmail Sefa Vayısoğlu için ölümünün 10. yılı dolayısıyla Devlet Bahçeli Kültür Merkezi'nde anma programı ve ödül töreni düzenledi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan anmada, Vayısoğlu'nun hayatını anlatan slayt gösterisi sunuldu.

KAVAK Başkanı İbrahim Boysal, programda yaptığı konuşmada, 10 yıl önce, 100 yaşında hayatını kaybeden İsmail Sefa Vayısoğlu'nun, Kadirli için çok önemli çalışmalara imza atan örnek bir insan olduğunu söyledi.

Boysal, yaşamı boyunca Kadirli'de eğitim ve kültür adına yapılan her çalışmanın yanında olan Vayısoğlu'nun adının her zaman yaşayacağını belirterek, "Tarihi çınarımız olan Vayısoğlu, Kadirli'de, eğitim adına çok sayıda çalışmaya imza attı. Eğitime ve kültüre katkısından dolayı rahmetle anıyoruz." dedi.

Vayısoğlu'nun kızı Prof. Dr. Asiye Nuhoğlu da programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Babamın sağlığında eğitim ve kültür adına yaptığı güzel çalışmalar, şu an burada olmamıza vesile olmuştur. Rahmetle anıyoruz. Eğitime ve insana yapılan yatırım unutulmaz." diye konuştu.

Programda, KAVAK Yönetim Kurulu tarafından, kültür ve eğitim dalında yaptığı çalışma ve desteklerden dolayı Kamil Yanar'a kültür, emekli öğretmen Fatma Kutlu Köksal'a da eğitim ödülü verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.