Osmaniye

Kızını köpeklerden korumak için öyle bir yöntem buldu ki!

12:54 21 Eylül 2019 7 Yorum Var
Kızını köpeklerden korumak için öyle bir yöntem buldu ki!

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan Halil Çalış, ilkokula giden kızını köpeklere karşı korumak için 'köpeksavar' adını verdiği arıcı kıyafeti giydirip, okula yolluyor.



İlçeye bağlı Topraktepe Köyü Çalışlar Mahallesi'nde yaşayan çiftçi Halil Çalış'ın, ilköğretim 5'inci sınıf öğrencisi kızı, okula gitmek için evleri ile yol arasındaki 500 metrelik patika alanı yürümek zorunda kalıyor. Kızına bu yolda eşlik eden baba Halil Çalış, geçtiğimiz günlerde tarlada çalışırken ayağını burktu. Baba yol yürüyemeyince de küçük kızı, yolu tek başına geçmek zorunda kaldı. Ancak, başıboş köpeklerin saldırısına uğradı. Baba Çalış da kızını yeni bir köpek saldırısından korumak için ilginç bir yönteme başvurdu. Baba, kızını, arıcı kıyafeti giydirerek, okula yolluyor. Ana yoldan servis aracına binen küçük kız, böylelikle patika yolda  köpekler yanına yaklaşmadan yürüyebiliyor.

Yolların bozuk olması nedeniyle servisin mahalleye gelemediğini söyleyen baba Çalış, "10 yıldır yolumuz bozuk. Başvurmadığım ilgili kurum kalmadı. çok sayıda dilekçe verdim ama çözüm yok. Servis gelemediğinden çocuğumu okula götürüyordum, ayağım burkuldu. Eşim de sabah tarlaya gidiyor. Çocuk tek başına yürümek zorunda kaldı. Asfalt yola kadar köpekler saldırıyor, korkudan gidemiyor. Ben de çözüm olarak böyle bir kıyafet hazırladım. Köpekler bu kıyafetten korkuyor. Çok da sağlam diş geçmez. Uzun çizmeler de ayağını koruyor. Ben iyileşene kadar böyle gidip gelecek" dedi.

YORUMLAR

7 Yorum Var
  • Mahmut Akar 4 yıl önce Şikayet Et
    Okul yolları eziyete dönüştürülmesin, Başıboş köpekler barınaklara alınmalıdır.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • yavuz44 4 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş adam çocuğunu okula bir süre getiremeyeceği için bir imkan yaratmış issizmisiniz siz yaptiginiz sacma yorumlara bakin ya gülün geçin o ilcede asfalt yol muhtemelen cok icerde kaldigindan gelmemistir yada bir calisma vardir elbet ne uzatmissiniz konuyu evladı için bir caba gösteren adam gibi bir adam teşekkür ederiz yeni nesilin aileleri çocuklarına cok düşkünler masallah
    Cevapla
  • Güzel Kız 4 yıl önce Şikayet Et
    yalnız köpekler sokmuyor zaten ısırıyor=)
    Cevapla
  • Güzel Kız 4 yıl önce Şikayet Et
    Gözle okumak da yetmez akıl lazım sen hiç arı kıyafeti gördün mü sence köpek dişi geçmez mi ya da köpekler neden bu kıyafetten korksun ? mesela
  • kenan 4 yıl önce Şikayet Et
    yorum yapmak için okuyabilmek şart, bakmak ya da göz atmak sonucunda laf yetiştirmek ise komik yapıyor insanı, her ne kadar sempatik bir komiklik olmasa da ;)
  • fatih inel 4 yıl önce Şikayet Et
    ben bunun kadar uçuk olmasa bile once şok cihazı.sonra mantartabancası sonra kurusıkı tabanca en sonundada goz yasartıcı gaz verdim evimde 3 kişi kopek korkusundan psikatrik kontrole gitmeye başladı.belediyeye polise bile şikayet edilip yinede hiçbir şey yapılmadı .ben bu memleketde okumak için okula gıtmeye çalışan öğrencılerın başı boş kopeklerden az değerli olup kopeklerin korunup çocukların hayvan saldırısından olebildiğini gordum.Artık kime nediyeyim bilmiyorum.
    Cevapla
  • masonbuster 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu hayvan hakları meselesi iyice baydı. Artık biraz da insanları düşünsek iyi olacak.
  • zafergülten 4 yıl önce Şikayet Et
    köpeksavar cihazlarıda bazen pek işe yaramıyor,ürkütücü ses çıkaran elektro şok aletleri var,lambalı olanlarıda mevcut,cihazı çalıştırıp kuvvetli olan işiğıda gözüne tuttunmu en saldırgan azgın köpekleri bile kaçırıyor,korkutuyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.