Suyla çalışan otomobili yaptılar İZLE

İnsanoğlunun otomobil konusundaki en büyük hayallerinden biri olan "su ile giden otomobil" fikri gerçek oldu.

GİRİŞ 02.09.2014 10:20 GÜNCELLEME 02.09.2014 15:04
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

 Lihtenştayn firması olan NanoFlowcell AG'nin 2014 Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıttığı Quant e-Sportlimousine, tuzlu su ile çalışıyor.

Süper spor otomobil kategorisine girecek kadar hızlı olan bu muhteşem otomobil, gücünü 200 litrelik tuzlu su deposunun beslediği dört elektrik motorundan alıyor. 2 bin 300 kilogram ağırlığındaki Quant, 100 km/sa hıza sadece 2.8 saniyede çıkarken, maksimum süratinin ise 350 kilometre/saati bulduğu söyleniyor. 920 beygirlik motor, elektrolitler arasında akan tuzlu suyun ürettiği enerji ile çalışıyor.

Aracın 200 litrelik tankını doldurup, 600 kilometre yol katetebildiği belirtiliyor. Firma, Quant için yakında seri üretime geçileceğini açıklarken, uzmanlar böylesi bir aracın fiyatının 1.7 milyon doları bulabileceğini söylüyor.

YORUMLAR 7
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Oksijen kaynağı diye bilinen kaynak türünde asetilen kullanılır. Asetilen de, sanayide karpit denilen madde su ile reaksiyona sokarak elde edilebilir.. Karpit ise elektrik ark ocağında sönmemiş kirecin kok kömürü ile reaksiyona girmesi sonucunda üretilir. Bir ton karpit üretmek için 3 MWh elektrik enerjisi tüketilir. Yani oksijen kaynağında enerjinin asıl kaynağı su değildir, karpittir. Karpiti, üretilmesi için kullanılan elektrik enerjisinin kimyasal enerji olarak depo edilmiş hali diye de düşünebiliriz. Netice itibarıyla; katı haldeki karpitte, sonra gaz halindeki asetilende kimyasal enerji olarak bulunan enerji, kaynak sırasında gerekli olan ısı enerjini sağlar.
    Cevapla
  • Delibardak 9 yıl önce Şikayet Et
    suyla çalışan kaynak oksijen kaynağı yapabilen kaynak makinaları zaten ülkemizde satılıyor . internetten bakabilirsiniz
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Sudan enerji elde edilemez. Çünkü suyun kendisi zaten hidrojenin oksijenle yanmış (dolayısıyla enerjisini vermiş) halidir.. Burada yapılan muhtemelen volta pilinden başka bir şey değildir. Alessandro Volta bakır ve çinko parçaları arasında bulunan tuzlu su çözeltisiyle ilk pili taa 1801 de zaten yapmıştır. Yeni bir buluş değildir, yeni olan sadece tuzlu suyun tedrici verilmesi ve enerji verdikçe pili “tıkayan” sebeplerin giderilebilmesi/azaltılması suretiyle sürekliliğin sağlanması ve verimin olabildiğince arttırılması olabilir. Alınabilecek enerji elbette yine de tuzlu su çözeltisinde bulunan iyonlarla sınırlıdır.
    Cevapla
  • kaos77 9 yıl önce Şikayet Et
    suyu nasıl elde edersin?. yapay bir yöntem yok doğada olduğu kadarı var. dünyadaki otomobiller suyla çalışsaydı 100 seneye varmadan dunyanın dengesi değişirdi.
    Cevapla
  • Mandy Yeah 9 yıl önce Şikayet Et
    Süper Bir Fikir.... Küresel Isınma Nedeniyle Eriyen Buzullarla Beraber Deniz Seviyelerinin Yükseleceğinden Söz Ediliyor. Yükselen Kısmını Bu Arabada Yakıt Olarak Kullansınlar, Hem Seviyeyi Dengeler :) Hem de Çevreye Zararı Olmaz... Hem Zaten Tuzu da Var... :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle