Taksilere 5 yıl sınırı

İstanbul'da 5 yıl üstü taksiler yılbaşından itibaren trafiğe çıkamayacak.

Taksilere 5 yıl sınırı
Taksilere 5 yıl sınırı
GİRİŞ 29.11.2014 00:46 GÜNCELLEME 29.11.2014 00:47
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Can güvenliği için Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan bu karar can güvenliği açısından önem taşıyor.

İstanbul'da eski taksiler 1 Ocak'tan itibaren trafiğe çıkamayacak. Karar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koodinasyon Merkezi’nden çıktı.

Araçlarını değiştirmeyenleri ağır cezalar bekliyor. Taksilerin değiştirilmek istenmesinin en önemli sebebi, can güvenliğinin sağlanması.

İstanbul'daki 17 bin 395 taksiden, yaklaşık 3 bini, 5 yaşın üzerinde. Bu durumdaki taksici esnafının 1 Ocak itibarıyla trafiğe yeni araçlarla çıkması gerekiyor.

YORUMLAR 9
  • Murat 9 yıl önce Şikayet Et
    Ya diğer şehirlerdeki taksiler ne olacak?Bu uygulama bütün Türkiye ye yayılmalı,normal araçlar içinde 20 yaş sınırı getirilmeli.
    Cevapla
  • ...... 9 yıl önce Şikayet Et
    Ankara ya da isteriz.
    Cevapla
  • Boşver 9 yıl önce Şikayet Et
    zaten senede 400.000 km yapıyorlar. 5 seneyi kendileride beklemez. Devlet vergi işine formül bulsun. Asgari ücretli kadar vergi vermiyorlar.ayda 8 bin tl kazan. Plâka bir trilyon üzeri ama maliye nazarında hepsi fakir.
    Cevapla
  • HASAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Bence korsan taksilerin kabak gibi ortaya çıkması içinde önlem alınması lazım..geçen Esenler otogarından taksiye bindin Kamil Koç yazanesinin hemen önünden Cerrahpaşaya gitcem dedim.bana fiyat söyledi şukadara giderim diye makul fiyat yani taksimetrenşn yazdığı fiyat..taksiye bindim taksimetre yok abaonman çıkışından çıktı ..camlar kapandı klima yakıldı ne ayaktır anamadım..Devlet nerde bu işte bir çark var ve işliyor..denetleyeni kim adam devletin ESENLER OTOGARININ İÇİNDEN YOLCU ALIYOR PESSSSS...
    Cevapla
  • O taksiye sen niye biniyorsun 9 yıl önce Şikayet Et
    o yolcu sen değilmisin. Aklı olana herkes onun korsan olduğunu ablar. pekala sende anlamış olmalısın.Anlamadıysan sende bir sıkıntı var
    Cevapla
  • şenol 9 yıl önce Şikayet Et
    17300 taksi ne demek ? her taksi sahiplerine ayda 6000 lira gelir getiriyor, bence taksi sayısı artırılmalı plakanın cazibeside artırılmalı, yeni plakalar sadece taksicilere satılmalı mevcut plaka sahiplerine değil bu şekilde yapılır ve mevcut fiyatlar aşağı çekilebilir, şöförler kendilerine çalışacağı için daha uygun fiyatlara taşıyabilir, tabi tüm bunları yapacak büyükşehir. Yapabilirmi ? bu şekilde biraz zor, çünkü para sahipleri ağarlığını her şekilde daha fazla koymayı biliyor önemli olan bu ağırlığı kaldırabilecek bi başkan olması
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle