Anadol ''antika'' oldu

Türkiye'de seri olarak üretilen ilk otomobil markası Anadol,''antika'' oldu.

Anadol ''antika'' oldu
Anadol ''antika'' oldu
GİRİŞ 27.08.2012 12:55 GÜNCELLEME 27.08.2012 12:55

Sanayici Vehbi Koç tarafından kurulan Otosan Otomobil Sanayi AŞ'de 1966-1984 yılları arasında üretilen Anadol'lar, az sayıda kalmasına rağmen halen rağbet görüyor.

Kullanıcıları tarafından günümüzde ''klasik'' ve ''antika'' olarak kabul edilen Anadol örnekleri için ise oto alım satım sitelerinde yüksek miktarlar isteniyor.

Farklı Anadol modellerinin yer aldığı sitelerde, fiyatlar ise 25 bin liraya kadar çıkıyor.

-''Modelinin son örneği beyaz melek''-

Sahiplerinin farklı isimlerle adlandırdığı Anadol, genellikle ''meraklısına'' hitap ediyor.

Aracını ''Modelinin son örneği beyaz melek'' diye tanımlayan ve ''merkezi kilit'', ''MP3 çalar'', ''LPG'' gibi özellikler de ekleyen Balıkesirli bir kullanıcı, aracına 20 bin lira istiyor.

İstanbul Beyoğlu'dan bir kişi ise ''Sıfırlanmış gıcır gıcır tek kapı 1973 model'' diye tanımladığı aracına 22 bin lira paha biçiyor.

-''Sahibi olduğum Anadol'dan 28 tane var''-

Ankara'da yaşayan ve ilk sahibi olduğu 1968 A1 model Anadol'una 25 bin lira talep eden elektrik mühendisi İlker Arman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir otomobilin 50 yaşını doldurduğu andan itibaren antika grubuna girdiğini söyledi.

Arman, ''Aracın antika olarak değerlendirilmesinin ardından artık rakam yoktur. 100 milyar da 200 milyarda dersiniz. Benim sahibi olduğum Anadol'dan 28 tane var ancak kaç tanesi çalışır halde bilinmiyor, öyle bir kayıt yok'' dedi.

Anadol'ları ''Türkiye'nin mazisi'' diye tanımlayan Arman, trafikte yanından geçen diğer araçların ise sık sık korna çalıp el salladıklarını anlattı.

Film ve dizilerden de aracı kullanmak için talep geldiğini belirten Arman, ''Talep geliyor ama vermiyorum, normal bir araba olsa sorun değil. Parçalarını bulmak neredeyse imkansız. Ben aracı 2 sene önce sıfırdan yeniden topladım, 6 ay tornada başında uğraştım'' diye konuştu.

Arman, aracının babasından miras kaldığını da sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA