Konsensus anketinde partilerin oy oranları

Konsensus Araştırma ve Danışmanlık Şirketi'nin Habertürk için yaptığı "Türkiye Gündemi Mart 2013-İmralı ile Görüşmeler" başlıklı kamuoyu araştırmasının sonuçları belli oldu. Konsensus anketinin sonuçları şöyle:

Konsensus anketinde partilerin oy oranları
Konsensus anketinde partilerin oy oranları
GİRİŞ 15.03.2013 17:07 GÜNCELLEME 15.03.2013 17:30
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Konsensus, 22 Şubat-4 Mart tarihleri arasında 81 ilde bin 500 kişiyle telefonla "Bu pazar genel bir milletvekili seçimi olsa kime oy verirsiniz?" diye sordu.

Oylarını koruyan AK Parti kararsızlar dağıtıldığında yüzde 50.7 ile yine zirvede yer alırken, özellikle açılım sürecinde 3.5 puan oy kaybeden CHP yüzde 24.2'ye geriledi. 2.5 puan artış yaşayan MHP ise yüzde 15.3'e yükseldi. 1.4 puan düşen BDP'nin oyu da yüzde 5 oldu.

ERDOĞAN'DAN MEMNUN OLANLARIN ORANI YÜZDE 50'YE DAYANDI

Siyasi performans sıralamasında ilk sırada AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yer aldı. Erdoğan'ın siyasi performansından "Memnunum'' diyenlerin oranı aralık ayı anketine göre 2.1 puan arttı ve yüzde 49'a yükseldi. "Memnun olmayanların'' oranı da 5.2 puan geriledi ve yüzde 38.7 çıktı. 

4 KARARSIZDAN BİRİ AK PARTİ'YE YAKIN

Bülent Günal'ın haberine taşıdığı bilgilere göre Konsensus kararsız seçmenin hangi partiye yakın olduğunu da araştırdı. Buna göre ankete katılanların yüzde 26.3'ü "AK Parti" derken, "CHP" diyenlerin oranı yüzde 15.1, "MHP" diyenlerin oranı ise yüzde 8.5 çıktı.

KAYNAK: GAZETE HABERTÜRK
YORUMLAR 33
  • bahadır yıldız 11 yıl önce Şikayet Et
    vatanını sevdiğini söyleyenler başka,sehit olanlar ve yüreği yananlar başka.. vatanını çok sevdiğini söyleyen siyaset erbabı kaç şehit verdiler.yada dediklerinde samimi iseler orduya katılıp vuruşmaya gidebilirlermi.şehit aileleri sürece destek veriyor.o zaman varlığını şehitlere ve teröre endekslemiş siyasetçilerimiz var demek insafsızlık olmaz.chp süreçten adeta pay almak istiyor.süreç kesinlikle chp aleyhine işliyor.mhp için söyleyeceğim tek şey.günümüz mh'si kesinlikle mazisinden ve değerlerinden kopuktur.kaset skandalında vekillerin konuşmaları seviyeleri zilletin en katmerlisidir.bu kadroyu kuran bahçeli.vatan sevgisi,şehit olan anakuzuları büyük maddi kayıplar acaba bahçelinin ne kadar yüreğini yakıyor.kalplerde olanı Alah (c.c) bilir.Ak parti bu işlere hiç bulaşmasa zaten seçimlerde rakibi yok.biri çıksın terörün nasıl duracağını anlatsın.başkalarının kanı üzerinden olmasın kendi türeğinden olsun çözüm.
    Cevapla
  • krem shanti 11 yıl önce Şikayet Et
    suleyman bostanci. Cok sukur raziyiz biz AK Partiden. Allah razi olsun.. sen var oyunu verme... ama "bu millet" deyince.. isin rengi degisir.. sen sizin ev halkinda bahsediyorsan "bu millet diyerek" bil ki bu ulkede Ak Parti gercegi var.. ve hiiic niyetimiz yok sizin gibi vesvesecilerin kaygilariyla iktidari birakmaya.
    Cevapla
  • süleyman bostancı 11 yıl önce Şikayet Et
    bu millet akp yi affetmeyecek . bu millet akp yi aslamı asla affetmeyecek.. şünü bilinki ülkede lider sıkıntısı var akp nin karşısında dik duracak bir lider yok eger adam akıllı bir lider olsa akp barajı bile geçemez.. ne yazıkki mhp dede chp dede adam gibi bir lider yok.. devlet bahçeli bu ülkede yaşamıyor o kesin ben bir mhp liyim bir mhp li olarakda mhp nin buguünki tavrında sessizliğinden rahatsızım .. mhp bu olmamalı ben bağzen içimden mhp akp lile bir anlaşma içinde hareket ettiğini karşılıklı bir anlaşma içinde olduklarını düşünüyorumu.... tarih akpyi yargılayacaktır ben bundan eminim .. isterimki kan dursun barış olsun kimse ölmesin ama ufukda barış olması imkansız pkk nin içinde çok faklı düşünceler ve görüşler var pkk hiç bir zaman bitmeyecek
    Cevapla
  • kartal tibet 11 yıl önce Şikayet Et
    demir örs kaçırılan memurların akıbeti pekekenin insafına bırakılmış 2 yıl, apo ne istiyorsa o yapılıyor şu an, apo televizyona çıkıp silah bırakın demeyecek ülkeyi terk edin diyecek. ülkeyi terk edince pekeke sorunu bitecek öyle mi? bu kadar basit düşünüyor iseniz söyleyecek tek kelime yok. bunca yazıyı da boşa yazmışız demektir.
    Cevapla
  • kartal tibet 11 yıl önce Şikayet Et
    sizin gönlünüzde bdp, mhpden daha yüksekte onun için parti amblemini öne koymuşsunuz.. başka söze gerek var mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'