Vekil kaybeden CHP bakın ne teklif etti?

CHP, Adıyaman Milletvekili Salih Fırat'ın istifa edip AK Parti'ye geçmesinin ardından bir yasa teklifi verdi.

Vekil kaybeden CHP bakın ne teklif etti?
Vekil kaybeden CHP bakın ne teklif etti?
GİRİŞ 21.03.2013 07:35 GÜNCELLEME 21.03.2013 13:05
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş verdiği teklife göre, bir partiden seçilen vekil istifa ederse milletvekilliği de düşecek.

Teklifin gerekçesi ise, vekillerin seçmen iradesini hiçe sayan tavırlarını ortadan kaldırmak olarak belirtildi.

Oyların şahsa değil partilere verildiğini belirten Hurşit Güneş, bir milletvekilinin istifa edip başka bir partiye geçmesinin seçmen iradesi dışında transfer anlamına geldiğini savundu.

YORUMLAR 28
  • Hiçkimse 11 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle HOŞLANMADIĞIM bir konu.Futbolcuların TRANSFER mevsimi gibi.Özelliklede İSTENMEYEN BİR PARTİ (ÖRN.HALKIN İNATLA OY VERDİĞİ,iktidardan başka türlü indirilemeyen bir PARTİ), YOKEDİLMEK İSTENDİĞİNDE ilk başvurulan KOLAY YOL.. DOĞRUYU c-h-p' li bile söylese KABUL etmek gerek.Kaza eseri HURŞİT doğru demiş.Ne var bunda? Olabilir canım Ke-MAL abi bile arada bir DOĞRU SÖYLÜYOR.Amma velakin,Kendileri BORSA kurup çatır çatır TRANSFERLER YAPARKEN değilde,KENDİLERİNDEN bir ayrılan olunca, ve dahada kopmalar olacağı haberleri çıkınca BU TEKLİFİ yapmaları,SAMİMİYET konusunda çektiklerini gösterir.Bu da gayet normal,olağan bir ce-he-P ddavranış biçimidir,alışkınız.YOKSA KONU GAYET ÖNEMLİ BİR KONU.Derhal çözümlenmeli.Yarın bir gün kimin başına musallat olacağı belli olmaz.MİLLETİN KADERİ böyle FIRILDAKLARA bırakılmamalı.FIRILDAK deyince aklıma geldi ,Bu işlerin piri bir AFYON vekili vardı bir zaman,en sağından,en soluna 6-7 parti değiştirip,gitmediği parti kalmayınca bu LAKABI BİLEĞİNİN HAKKIYLA ALMIŞTI.Hey gidi günler..
    Cevapla
  • Muhammed Faruk Dağcı 11 yıl önce Şikayet Et
    Seçime doğru ......................... Seçim yaklaşıyor, CHP de seçilemeyeceğini anlayınca çark edip yağlı yere mitili atıp, geleceğe güvenle bakmak bir ustalık ( !) işidir...
    Cevapla
  • mehmet kara 11 yıl önce Şikayet Et
    BOZUK SAAT BİLE GÜNDE İKİ SEFER DOĞRUYU GÖSTERİR. bu kanunu sonuna kadar desteklemeliyiz, 1997 deki korkak milletvekillerini düşünün
    Cevapla
  • ERDAL TÖRER 11 yıl önce Şikayet Et
    bravo . Bağımsız seçilip sonra parti grubuna girenlere ne demeli ?
    Cevapla
  • hakan istanbullu 11 yıl önce Şikayet Et
    Tutuklu vekiller !!!. Ergenekondan tutuklu vekilleri aday gösterirken güya millet partiye değilde şahsa oy verdiğini söyleyerek hükümeti yerden yere vuruyorlardı. Peki şimdi ne değiştide millet şahsa değilde partiye oy verdiğini iddia ediyorsunuz. CHP nin siyaseti işte bu kadar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler