Öcalan'ın hazırladığı en önemli mektup

Gülten Kışanak, Abdullah Öcalan'ın silahların nasıl bırakılacağı ve örgütün sınır dışına nasıl çıkacağının yer alacağı yeni bir mektup hazırladığını açıkladı.

Öcalan'ın hazırladığı en önemli mektup
Öcalan'ın hazırladığı en önemli mektup
GİRİŞ 04.04.2013 16:27 GÜNCELLEME 04.04.2013 16:34
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak, Abdullah Öcalan'ın silahların nasıl bırakılacağı ve örgütün sınır dışına nasıl çıkacağının yer alacağı yeni bir mektup hazırladığını da açıkladı. Kışanak, 'Akil insanlar'a şans tanınması gerektiğini de vurguladı.

Terör örgütü PKK'nın kurucusu Abdullah Öcalan'ın doğum günü nedeniyle Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine gelen BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak, geçtiğimiz yıllarda Ömerli köyüne giden grup ile polis arasında çıkan gerginlikte ölen Mahsun Karaoğlan ve Mustafa Dağ'ın öldüğü yerdeki mezarını ziyaret etti. Burada konuşan Kışanak, artık ölümlerin durması gerektiğinin altını çizdi.

"Ülkenin gençleri artık toprağa düşmesin" diyen Kışanak, geleceğimiz olan gençlerin geleceği daha iyi kurmaları için yan yana yoldaş olsunlar, arkadaş olsunlar çağrısında bulundu. Kışanak, "Gençler özgür bir geleceğe özgür bir ülkeye, özgür yarınlara yürüsünler." diye konuştu.

Barış sürecinin olumlu sonuçlanması için mücadele edeceklerini ifade eden Kışanak, barışın herkese katkısı olacağını belirterek, "Bundan Türk halkı, Kürt halkı Aleviler kazanacak. Evlatlarını yitiren Türk ve Kürt analar kazanacak. Bunun için çalışacağız, bunun için mücadele edeceğiz." diye konuştu. Daha sonra ölenlerin ruhuna Fatiha okundu. Kışanak ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Son İmralı görüşmeleri ile ilgili detaylı bilgiye sahip olmadığını anlatan Kışanak, detaylarının Demirtaş tarafından açıklandığını kaydetti.

Akil insanlar listesi ile ilgili de değerlendirmede bulunan Kışanak, listeden çok faaliyetleri üzerinde durulması gerektiğini aktardı. Ülkenin barışı için akil insanlara şans tanınması gerektiğini kaydeden Kışanak, "İhtiyaçlarımızı, bu ülkenin barışını ihtiyaçlarını karşılayabilmek, yürütebilmek için kendilerine şans tanımak lazım. Heyetin oluşturulması ile ilgili hükümete yönelik eleştirilerimiz vardı, bunları da dün kendilerine ifade ettik. Akil adamların bir tarafın değil kamuoyu vicdanının temsilcileri olması gerekir." ifadelerine yer verdi.

"ÖCALAN YENİ MEKTUP ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR"

Kışanak, Öcalan'ın 4. İmralı heyeti ile yaptığı görüşmede yeni bir mektup üzerinde çalıştığını bildirdiğini, tamamlandığında da yerine ulaştırılması için bir iletişim kanalı açılacağını söyledi. Kışanak, yeni mektupta silahların nasıl bırakılacağı ve örgütün nasıl sınır dışına çıkacağını kapsayan bir mektup olduğunu da sözlerine ekledi. Bu arada konuşmaların ardından Sebahat Tuncel, Aysel Tuğluk ve Gülten Kışanak'ın da aralarında bulunduğu grup ölen geçlerin mezarlarının bulunduğu bölgeden ayrıldı. Polis helikopteri ise yaklaşık bin kişinin geldiği, taşlarla 'Apo' ve 'PKK' yazılan dağın etrafından güvenlik amacıyla alçak uçuş yaptı. Bu sırada bir grup genç tahrik amacıyla PKK bayrağı açtı

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 3
  • ERDOĞAN ÖZEVİ 11 yıl önce Şikayet Et
    MÜSLÜMANLIK DİLLERİNDE. Farkları harama besmele ile başlamaları. Görüntü müslüman ama kalpleri hırıstiyan, yahudi, gönülleri ABD, AB sevgisi ile dolu etnikler kim?
    Cevapla
  • Cafer UÇA 11 yıl önce Şikayet Et
    Chp ve Tsk nin kırk beş senede yapamadığı, dini ve kültürel asimilasyonu, Mhp üç, beş senede yaptı . Atatürk’ten sonra en idealist Kemalist Türkeş: Ülkücü gençliğe ben sizleri Türklük şuur ve gururuna, İslam ahlak ve faziletine, yoksullukla savaşa, adalette yarışa, birliğe, kardeşliğe kısacası hak yolu, hakikat yolu, Allah yoluna çağırıyorum. Rehberimiz Kur-an, hedefimiz Turhan diyordu. Fakat tam tersine İnönü'nün icat ettiği. Cumhuriyetin kuruluş ilke ve devrimleri olarak kabul edilen, Müslümanlığı, yok etme veya en azından kendi zihniyet anlayışlarına göre “dinde reform” yapabilmek için uygulamaya konan. Hıristiyan laik Avrupa-i medeni ve modern yaşam kültürü ve hukuk düzenlenmelerinin. Sözde muhafazakâr Mhp tarafından uygulaması bir kısım halkın da benimseyip “asimile” olmalarına sebep oldu. Chp ve Tsk nin kırk beş senede yapamadığı, dini ve kültürel asimilasyonu, Mhp üç, beş senede yaptı.
    Cevapla
  • orhan koksal 11 yıl önce Şikayet Et
    Bu süreç işlemez. Bu BDP nin insanları tahrik eden, şımarık, sonu gelmeyen istekleri bitmediği sürece bu süreç işlemez. Teröristbaşı 3-4 aydır ülkeyi meşgul ediyor. Heyet üstüne heyet gidiyor. Bu ne vazgeçilmez bir adammış herkes ağzına bakar oldu. Düne kadar bebek katili diyenler şimdi methiyeler düzmeye başladı. Bu süreç PKK nın kendini toparlama süreci oldu artık. Başta millet ve hükümet teröristbaşı tarafından oyalanıyor. Bu süreçten hiç bir şey çıkmaz. Hükümet de muhalefeti niye buna destek vermiyorsun diye eleştirmesin. Teröristbaşı ile konuşanlar ne hikmetse muhalefet ile bir türlü konuşamıyorlar. Bu konuda konuşmayacaksınızda hangi konuda konuşacaksınız. Eğer bu süreç başarısız olursa sorumlusu muhalefet değil başta BDP ve hükümet olur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
'Enkaz edebiyatı' yapan CHP'nin İzmir'de yaptığı borç ortaya çıktı!
DEM Partililer Atatürk ve Erdoğan'a hakaret etmişlerdi: AK Parti'den tepki