Aydın: Önergede Anayasaya hiçbir aykırılık yok

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, çözüm sürecine ilişkin araştırma önergesini 9 Nisan Salı günü TBMM Genel Kurulu'nda görüşebileceklerini söyledi.

Aydın: Önergede Anayasaya hiçbir aykırılık yok
Aydın: Önergede Anayasaya hiçbir aykırılık yok
GİRİŞ 04.04.2013 17:18 GÜNCELLEME 05.04.2013 18:51

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin ''önergenin Anayasa ve İçtüzüğe aykırı olduğu'' iddialarının doğru olmadığını belirterek, ''Önergemizde hiçbir aykırılık yok. Ülkemizde yaşanan terörün bütün boyutlarıyla değerlendirilmesi amaçlanıyor. Topu taca atıyorlar'' dedi.

Önergeyi ''büyük ihtimalle'' 9 Nisan Salı günü görüşeceklerini bildiren Aydın, ''CHP ve MHP'nin Komisyon'a üye vermemesi halinde ne olacağı?'' sorusuna, ''Komisyon bu durumda da çalışabilir. Geçmişte bunun örnekleri var ancak önerge kabul edildikten sonra üye verip vermeyeceğine ilişkin süreç işleyecek. O zaman oturur konuşuruz'' karşılığını verdi.

Komisyonun kurulması ve çalışmasına hukuken hiçbir engel olmadığını savunan Aydın, ''Her şeye rağmen CHP ve MHP'nin katkısını bekliyoruz. Çünkü yaptığımız araştırmalarda bu partilerin tabanlarının çözüm sürecini desteklediğini gördük'' şeklinde konuştu.

Çözüm sürecinde herkesin katkısını beklediklerini ifade eden Aydın, komisyonun kuruluş amacının siyasi partilerin çözüme katkısını almak olduğunu vurguladı.

Aydın, ''Siyasi partilerin de bu süreçte ciddi katkısını bekliyoruz. Komisyon kurulduktan sonra süreci göreceğiz. Çözümü önemsiyoruz. Türkiye tarihi fırsatın eşiğinde... Çözüme yakın olduğumuz dönemdeyiz, umutluyuz ama temkinli olmak durumundayız. Her birimiz bu süreçte samimiyet testinden geçiyoruz. Artık çözüm gelsin, sorunlar bitsin, kan ve gözyaşı dursun. Türkiye bu tarihi fırsatı heba etmemeli. Bu fırsatı heba edenler tarih ve millet karşısında hesabını verecektir'' diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi